TA JE IZJAVA - LAŽ

Josip Brekalo za svoj odlazak u Hajduk 'krivca' našao u Dinamu

04.07.2024 u 13:26

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, 26-godišnji Josip Brekalo, prije par dana i službeno je napustio Hajduk. Doduše, u splitskom je klubu bio samo na posudbi, ali na Poljudu su donijeli odluku da ga više neće trebati

Josip Brekalo ima 34 nastupa za Vatrene, te je zabio četiri gola. Naravno, imao je ambiciju i putovati na Euro, pa je u siječnju, na vlastito inzistiranje od Fiorentine tražio dozvolu za odlazak na posudbu.

Bilo je govora da će se vratiti u Dinamo, ali onda je, na iznenađenje svih - otišao u redove najvećeg suparnika, splitski Hajduk.

Evo kako je Brekalo objasnio cijeli taj slučaj.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Situacija u Fiorentini bila je komplicirana, malo sam igrao, malo nisam i nisam mogao uhvatiti formu. Dolazio je Euro, htio sam otići na posudbu na moje inzistiranje, iako se u klubu nisu slagali s tom idejom. Najveća mi je želja bila vratiti se u Dinamo jer sam smatrao da mi nigdje drugdje ne može biti bolje pri povratku u formu nego u svom klubu', rekao je Brekalo u Podcast Inkubatoru.

Dodao je da je želio doći u Dinamo.

'Želio sam se u jednom trenutku vratiti u svoj klub. Hajduk je kontaktirao mog menadžera čim su čuli da se želim vratiti u Hrvatsku, ali rečeno im je da sam dinamovac i da to nije opcija za mene. Razumjeli su i poručili da su mi vrata njihovog kluba otvorena', rekao je Brekalo pa dodao:

'Nakon 3:0 poraza od Lokomotive kontakt je prestao, ljudi iz Dinama se nisu javljali, a Fiorentina je baš u poluvremenu utakmice prihvatila ponudu, poslala papire, ali nitko nije odgovorio. Tek je kasnije došao odgovor da nisu sigurni žele li taj posao, trebam li im kao igrač i da nisu sigurni hoće li smijeniti trenera. Mogu reći da sam se osjećao izigrano nakon svega'.

U javnosti se pojavila priča da je Dinamo odustao iz financijskih razloga.

'Izjava Dinama oko toga je najobičnija laž. Ponudili su uvjete koje smo klub i ja prihvatili, ta situacija da smo zapeli oko plaće nije se dogodila. Smanjio sam primanja kako bih došao u Dinamo, svima je jasno da se za novac ne vraća u HNL. Novac ni u jednom trenutku nije bio bitan, obraz i savjest su mi čisti'.