NOVO IME

Kakva se poslastica sprema! Zverev ili Alcaraz, tko će osvojiti Pariz?

08.06.2024 u 00:04

Bionic
Reading

Roland Garros će nakon mnogo godina dobiti novo ime na listi osvajača Kupa mušketira, a to će biti jedan od dvojice finalista, Španjolac Carlos Alcaraz ili Nijemac Alexander Zverev koji su se pobjedama nad Jannikom Sinnerom i Casperom Ruudom izborili za nastup u nedjeljnom finalu

Obojica su do finala stigli nakon što su u svojim polufinalnim mečevima izgubili prvi set, a Alcaraz je morao preokrenuti i zaostatak od 1-2 u setovima. Na kraju je nakon četiri sata i devet minuta vrhunskog tenisa uspio svladati novog svjetskog 'broja 1' i osvajača ovogodišnjeg Australian Opena Jannika Sinnera sa 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.

Za Alcaraza će to biti prvo pariško finale, baš kao i za Zvereva, ali Nijemac još nema Grand Slam trofej, dok je Španjolac već podigao pehar na US Openu 2022. i na Wimbledonu 2023.

Zverev je do svog drugog Grand Slam finala, prvog nakon poraza od Dominica Thiema na US Openu 2020., pobjedom 2-6, 6-2, 6-4, 6-2 nad Norvežaninom Casperom Ruudom, koji je u prethodna dva nastupa bio finalist Roland Garrosa te gubio od velikana ovog sporta, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Zverev je četvrtu godinu zaredom došao do polufinala na pariškoj crvenoj zemlji, da bi u četvrtom pokušaju konačno uspio preskočiti tu prepreku i dočekao zadnji dan u turniru i s prilikom da svoj neosporni talent konačno potvrdi osvajanjem Grand Slam trofeja.

Zverev u međusobnim dvobojima vodi 5-4, a ima i prednost 2-1 u mečevima na Grand Slam turnirima. Svladao je Španjolca prije dvije godine u četvrtfinalu Roland Garrosa te ove godine u četvrtfinalu Australian Opena. U jedinom njihovom finalnom obračunu, 2022. u Madridu, Alcaraz je odnio uvjerljivu pobjedu.

Finalni meč tenisača na rasporedu je u nedjelju od 15 sati.

ROLAND GARROS, tenisači - polufinale

Alexander Zverev (Njem/4) - Casper Ruud (Nor/7) 2-6, 6-4, 6-2, 6-4

Carlos Alcaraz (Špa/3) - Jannik Sinner (Ita/2) 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3