ATP BOGOTA

Karlović u dva tie-breaka do četvrtfinala

17.07.2014 u 23:04

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović uspješno je otvorio nastup na ATP turniru u Bogoti na kojem brani lanjski naslov...

Nakon što je u 1. kolu bio slobodan, 29. igrač svijeta je u nastavku turnira svladao Izraelca Dudija Selu sa 7-6(8), 7-6(5) u meču koji je trajao jedan sat i 40 minuta. U prvom je setu Karlović imao čak šest prilika za break, ali nijednu nije iskoristio, pa je odlučivao vrlo izjednačeni tie-break. U njemu je naš tenisač spasio set-loptu i na koncu došao do prednosti. Drugi je set donio još jednu break-loptu koju Karlović nije realizirao. Odluka je ponovno pala u tie-breaku u kojem je drugi nositelj još jednom bio uspješniji.

Zagrepčanin je tijekom meča ispalio 16 asova, osvojio je 88 posto poena nakon ubačenog prvog servisa, te ni u jednom trenutku nije bio suočen s break-loptom.

Bio je ovo već šesti međusobni dvoboj ovih tenisača i šesta pobjeda za Karlovića. Posljednji je put od Sele bio bolji prošli tjedan na turniru u Newportu na kojem je dogurao do finala.

U četvrtfinalu Bogote ga čeka Tajvanac Jimmy Wang, 133. igrač svijeta. Bit će im to treći međusobni dvoboj, a rezultat je trenutno 1-1.