za MAXSport

Kelava o Dinamu i grudama te sezoni Hajduka. Bio je brutalno iskren: To je porazno!

13.05.2024 u 11:49

Bionic
Reading

Utakmice 34. kola SuperSport HNL-a donijele su nam novog, starog prvaka, novi 'kikseve' Hajduka i Rijeke te preokret Lokomotive

Ključan vikend u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi nije razočarao, zagrebački Dinamo je postao prvak sedmi put za redom nakon što je slavio na domaćem terenu protiv Osijeka 1:0 te velikim propustom Rijeke porazom protiv Varaždina rezultatom 3:1.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U emisiji Studio HNL, prikazanoj na kanalu MAXSporta, utakmice 34. kola SuperSport HNL-a analizirao su Ivan Kelava i Rajko Magić. Komentirali su naravno Dinamovu titulu i još mnoge zanimljive teme vezane za SuperSport HNL.

Bivši golman Modrih Ivan Kelava, sada stručni komentator MAXSporta, prokomentirao je kako je Dinamova sezona u jednom trenutku izgledala:

'Što se tiče prvenstva, kada je Dinamu malo tko davao ikakve šanse, prevladala su kvaliteta igrača i stručnog stožera. Vratimo li se samo malo u prošlost, krajem siječnja, u onoj zaostaloj utakmici sa Lokomotivom gdje je Dinamo izgubio 0:3 na domaćem terenu i kada su snježne grude letjele sa zapadne tribine na trenera i igrače mislilo se kako je sezona gotova', kazao je Kelava dodavši:

'Jakirović (trener) je vjerovao u svoju momčad i stožer te su mu vratili na spektakularan način. Nakon te utakmice nitko nije vjerovao da će Dinamo osigurati 25. naslov prvaka dvije utakmice prije kraja prvenstva', dodao je Kelava.

Posebna tema bio je naravno i splitski Hajduk koji čeka veliki posao tijekom ljeta nakon što su ispali iz Kupa te izgubili rano u utrci za titulom.

'Ne bih rekao da nemaju motiva, ali drugačije je kad nemaš igrati za što, osim za ugled svog kluba. No, ukoliko nisi na 100% rezultati to ne prate. Došlo je do određenog zasićenja… Oni su promijenili tri trenera ove sezone', kazao je Kelava o Hajduku dodavši:

'Momci u bijelom nisu dobro izreagirali na sva ta događanja. Eto, u zadnjih devet utakmica Hajduk ima šest poraza, dvije pobjede i jedan remi. Od mogućih 27 bodova osvojili su sedam! Za klub takvog renomea zaista porazno! Znamo da je ova sezona bila 'all in', dovodila su se strašna pojačanja, po imenima i igrački..', završio je Kelava.

Cijelu emisiju STUDIO HNL pogledajte u prilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport