nevjerojatan rezultat

Kenijac 'pomeo' konkurenciju; otrčao je drugo najbolje vrijeme svih vremena!

22.08.2024 u 22:51

Bionic
Reading

Na mitingu atletske 'Dijamantne lige' u Lausanni, prvom nakon Olimpijskih igara u Parizu, sjajni Kenijac Emmanuel Wanyonyi postigao je drugi najbolji rezultat svih vremena na 800 metara.

Olimpijski je pobjednik u Lauseanni trčao 1:41.11 minuta, što je za osam stotinki brže od vremena koje je ostvario u Parizu, a ovime se izjednačio na drugom mjestu svih vremena s Wilsonom Kipketerom. Brže je ovu dionicu svladao samo David Rudisha koji je svjetski rekorder sa 1:40.91.

Vrhunsku formu potvrdio je i olimpijski pobjednik na 200 metara Bocvanac Letsile Tebogo koji je slavio sa 19.64, dok je Norvežanin Jakob Ingebrigtsen postavio novi rekord mitinga na 1500 metara sa 3:27.83 uvjerljivo za dvije sekunde svladavši olimpijskog pobjednika Amerikanca Colea Hockera.

Na mitingu u Lauseanni nastupio je i hrvatski rekorder u skoku u dalj Filip Pravdica koji je zauzeo peto mjesto sa skokom od 7.89 metara. Pravdica, koji je na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu bio deveti, svoj je najbolji skok izveo u drugoj seriji, da bi potom tri puta prestupio i nije se uspio izboriti za nastup u posljednjoj šestoj seriji u kojoj skaču samo trojica prvoplasiranih. Pobijedio je olimpijski pobjednik te svjetski i europski prvak Grk Miltiadis Tentoglou koji je u posljednjem skoku natjcanja doskočio na 8.06 metara i tako preskočio drugog Jamajčanina Waynea Pinnocka sa 8.01m te trećeg Švicarca Simona Ehammera sa 7.99m.