IZNENAĐENJE?

Kladionice uoči večerašnjeg susreta Poljska - Hrvatska imaju svog favorita

15.10.2024 u 09:21

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20:45 sati igra utakmicu 4. kola Lige nacija protiv Poljske u Varšavi, uz prijenos na Nova TV

U skupini A, Portugal vodi s devet bodova, dok je Hrvatska druga sa šest bodova, Poljska treća s tri, a Škotska je i dalje bez bodova.

Današnja utakmica važna je za Vatrene jer im pobjeda osigurava minimalno drugo mjesto u skupini, što bi ih odvelo u četvrtfinale Lige nacija, a remi ostavio u fantastičnoj poziciji da se domognu drugog mjesta u presotala dva kola.

Kladionice: Hrvatska je blagi favorit

Iako Hrvatska nije oduševila igrom na Maksimiru protiv Škotske, osvojena su tri boda (2:1), a samo velike momčadi imaju odliku da pobjeđuju i kada ne ide sve kako je zamišljeno. Kladionice su prije susreta rekle svoje; blago favoriziraju Hrvatsku s koeficijentom 2.20 na pobjedu, dok je na remi postavljen koeficijent 3.40, a na pobjedu Poljske 3.20.

Raspored nakon 4. kola

5. kolo (15. studenoga)

  • Portugal - Poljska
  • Škotska - Hrvatska

6. kolo (18. studenoga)

  • Hrvatska - Portugal
  • Poljska - Škotska
  • +29
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Varšava, 14.10.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Jako je važno biti među prve dvije ekipe u grupi

Podsjetimo, Liga nacija je važna i u kontekstu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, koje će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi. Samo će osvajači skupina tih kvalifikacija imati osiguran izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Momčadi koje završe na drugom mjestu u svojim skupinama morat će se boriti kroz dodatne kvalifikacije. U te dodatne kvalifikacije će se plasirati 12 drugoplasiranih momčadi te još četiri najbolje momčadi iz Lige nacija koje nisu uspjele izboriti izravan nastup kroz standardne kvalifikacije. Time je Liga nacija dobila na znalaju jer poveća šanse reprezentacijama za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, čak i ako se ne uspiju plasirati kroz regularne kvalifikacije.

Gdje gledati?

Utakmica Poljska - Hrvatska igra se u Varšavi s početkom u 20:45 sati, izravni prijenos donosi Nova TV.

Standings provided by Sofascore