Duh Escobara sije strah

Kolumbijci koji su promašili penale protiv Engleske dobili prijetnje smrću, policija na nogama

04.07.2018 u 10:52

Bionic
Reading

Nakon što je u dramatičnoj utakmici u Moskvi engleska nogometna reprezentacija izbacila Kolumbiju sa Svjetskog prvenstva, poslije boljeg izvođenja penala, mnogi su se pitali kako će reagirati njihovi navijači? Nažalost, odgovor je stigao vrlo brzo jer su nekim igračima zaprijetili smrću

Nakon 120 minuta igre rezultat na semaforu bio je 1:1, a kada je krenulo raspucavanje penala – pogotovo u trenutku kada je Ospina obranio u trećoj seriji udarac Hendersona - činilo se kako je Kolumbija bliže prolazu u četvrtfinale.

No tada na scenu stupaju kolumbijski nogometaši Carlos Bacca i Mateus Uribe koji su promašili ključne penale. Ubrzo nakon utakmice putem društvenih mreža dobili su prijetnje smrću od ljutitih navijača.

'Ne vraćajte se kući. Bolje da se sami ubijete. Mrtvi ste!', samo su neke od poruka koje su osvanule na društvenim mrežama i zbog kojih je policija na nogama.

Naime, svi još jako dobro pamte povratak kolumbijske reprezentacije nakon SP-a 1994. godine, kada je brutalno s mafijaškim potpisom likvidiran Andres Escobar (na parkiralištu je u njega ispucano šest hitaca!) koji je u eliminacijskoj utakmici protiv SAD-a postigao autogol što je na koncu presudio. Kolumbija je poražena 2:1 i već tada je bilo jasno kako je to bio velik udarac za nadarenu generaciju. No nitko nije mogao pomisliti da bi se Andresu Escobaru moglo tako nešto dogoditi…

Naravno, od tada su prošle 24 godine i tada je u Kolumbiji vladala prava anarhija jer je u prosincu 1993. likvidiran kralj narkokartela Pablo Escobar.

Od tada se puno toga promijenilo u Kolumbiji, ali razumljivo je kako strah postoji. Pogotovo kod spomenutih igrača Carlosa Bacce i Mateusa Uribea, koji su ispali tragičari. Njima je svakako najteže. Stoga crni humor koji se pojavio na društvenim mrežama (primjer ispod galerije) zaista nema nikakvog smisla. Tužno i jadno!

  • +37
SP 2018., osmina finala: Kolumbija - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia