ovo nismo očekivali

Kovačić ipak nije dovoljan; City već u siječnju dovodi zamjenu za Rodrija?

07.10.2024 u 23:07

Bionic
Reading

Manchester City suočava se s ozbiljnim problemom nakon što je ostao bez jednog od ključnih igrača, Rodrija, koji je zbog teške ozljede izvan terena do kraja sezone.

Njegov izostanak osjetno je narušio defanzivnu stabilnost momčadi, iako City i dalje bilježi pobjede. No, 'Građani' su pronašli potencijalno rješenje u Martinu Zubimendiju, veznjaku Real Sociedada, kojeg planiraju dovesti već u zimskom prijelaznom roku.

Za španjolskog reprezentativca City će morati izdvojiti 60 milijuna eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, a engleski prvak neće čekati predugo s realizacijom ovog transfera, pa bi Zubimendi mogao stići u Manchester već u siječnju.

Zubimendi, koji je odigrao sjajnu prošlu sezonu za Real Sociedad, nastavlja pružati odlične partije i ove sezone te se nametnuo kao ključni igrač baskijskog kluba. Njegove impresivne igre zabilježene su i u španjolskoj reprezentaciji, za koju je dosad upisao 12 nastupa. Ako se transfer realizira, to bi mogao biti veliki iskorak u njegovoj karijeri.

  • +13
Manchester City - Fulham, Mateo Kovačić, engleska liga, 5.10.2024. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN