ovo nismo očekivali

Engleska po prvi puta u skoro 50 godina nastupa bez igrača iz premierligaškog velikana

07.10.2024 u 22:35

Bionic
Reading

Engleska nogometna reprezentacija suočava se s neuobičajenom situacijom pred nadolazeće utakmice protiv Grčke i Finske u Ligi nacija.

Engleska nogometna reprezentacija će u nadolazećim utakmicama protiv Grčke i Finske prvi put nakon 1976. godine biti bez igrača Manchester Uniteda. Trojica igrača povukla su se iz sastava zbog ozljeda, što je prekinulo gotovo pola stoljeća dugi niz prisutnosti 'Crvenih vragova' u reprezentaciji.

Kobbie Mainoo, Ezri Konsa i Morgan Gibbs-White morali su napustiti momčad nakon ozljeda zadobivenih tijekom vikenda u utakmicama za svoje klubove. Zbog toga je sastav smanjen na 22 igrača, a prema trenutnim informacijama, nema planova za pozivanje zamjena.

Manchester United, koji je redovito bio zastupljen u engleskoj momčadi, sada ostaje bez svojih predstavnika. Harry Maguire je ranije isključen iz sastava nakon što se ozlijedio u utakmici protiv Aston Ville, dok Marcus Rashford i Mason Mount nisu u razmatranju za ove utakmice. Luke Shaw, koji se istaknuo tijekom Europskog prvenstva 2024., još uvijek se oporavlja od ozljede i nije zaigrao ove sezone za United.

Izbornik Lee Carsley objasnio je svoje odluke, naglasivši važnost osvježenja u momčadi i dodajući da želi da svaki igrač osjeti da je svojim radom zaslužio poziv:

'Želio sam osigurati da sastav bude svjež... Kada dobijete pozivnicu, to bi trebalo biti postignuće, a ne nešto što se podrazumijeva.'

Dominic Solanke, koji je debitirao za Englesku 2017. godine, vratio se u momčad nakon sedam godina.

Standings provided by Sofascore