SUKOBI U FRANCUSKOJ

Krvava uvertira Dinamovih i PSG-ovih huligana

06.11.2012 u 07:32

Bionic
Reading

Utakmica četvrtog kola Lige prvaka između PSG-a i Dinama (utorak, 20,45) imala je krvavu uvertiru, jer se u ponedjeljak dogodilo nekoliko sukoba huligana

U nedjelju je francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Valls zabranio dolazak Dinamovim navijačima na francusko tlo od straha od mogućih nereda i sukoba, ali ni to nije spriječilo nasilje na ulicama.

Kako pišu francuski mediji u Parizu se dogodilo nekoliko tučnjava, a najžešće je bilo na trgu Bastille. Tučnjava je navodno bila dogovorena, a u šaketanja se umiješala i policija.

Francuski organi reda na kraju su uhitili 24 osobe (većina hrvatskih navijača), a u cijelom okršaju ozlijeđeno je nekoliko osoba od čega je jedan hrvatski državljanin zadobio teže ozljede.

Jedan je svjedok izjavio kako se kod hrvatskog navijača radi o 'prilično ozbiljnoj ozljedi prsa', a da su u okršajima u središtu Pariza korištene dimne bombe i teleskopske palice

Francuski novinari upozoravaju kako će se na utakmicu pokušati probiti zloglasna navijačka skupina Bad Blue Boys. Procjenjuje se da ih je oko 150 do 200 dolazi bez karte.