WARRIORSI PORAŽENI

LeBron i Irving uspjeli ono što nije nitko u 70 godina; ludilo u Clevelandu!

14.06.2016 u 09:06

Bionic
Reading

U Kaliforniji je sve bilo spremno za novo slavlje košarkaša Golden State Warriorsa koji su pri vodstvu 3-1 u finalnoj seriji igrali kod kuće. Međutim, zvijezde Cleveland Cavaliersa LeBron James i Kyrie Irving odigrale su najbolju utakmicu sezone u pobjedi 112:97

Podatak kako su James i Irving sudjelovali kod čak 97 koševa Clevelanda dovoljno govori koliko su bili - motivirani. Tako nešto nikada nije viđeno u NBA finalu!

Činjenica kako se od 32 momčadi u povijesti NBA finala nitko nije uspio vratiti i osvojiti titulu, nimalo nije omela LeBrona Jamesa i Kyriea Irvinga. U velikom stilu su, svaki sa 41 košem (novi rekord finala!) odveli Cavse do pobjede i osigurali šestu utakmicu u Clevelandu (četvrtak) gdje će imati priliku doći do poravnanja 3-3 u seriji.

Naravno, Warriorsi su bili oslabljeni neigranjem suspendiranog Draymonda Greena, a u drugom poluvremenu teško se ozlijedio i australski Hrvat Andrew Bogut (lijevo koljeno) što je poremetilo koncetraciju Curryju, Thompsonu i društvu.

Ključna je bila treća četvrtina koju su Cavsi dobili 32:23 (na poluvremenu je bilo 61:61)da bi do kraja utakmice još dodatno povećali prednost.

LeBron James je ubacio 41 koš uz 16 skokova, sedam asistencija, tri ukradene lopte i tri blokade, dok je Irving uz 41 koš ubilježio šest asistencija, tri skoka i dvije ukradene lopte! Tim učinkom ušli su u društvo najvećih (lista ispod) uz dodatak kako u 70 godina NBA lige suigrači NIKADA nisu na istoj utakmici prebacili 40 koševa. Nakon utakmice zavladalo je pravo ludilo u Clevelandu, gradu koji čeka titulu od daleke 1964. (tada je prvak bila NFL momčad Browns!).

'Došli smo s odlukom u glavama da želimo produljiti ovo razdoblje i da dobijemo priliku da se borimo za još jedan dan. To nam je bila glavna briga i bili smo u stanju to učiniti', kazao je polsije utakmice James.


Kod Warriorsa sjajan je bio Klay Thompson sa 37 koševa (6-11 za tricu) od čega je 26 ubacio u prvom poluvremenu. Aktualni MVP Stephen Curry ubacio je 25 koševa, a Andre Iguodala 15.

'Bez brige, bit ćemo spremni! Moramo biti kao stari MI i moramo dobiti još tu jednu utakmicu', kazao je nakon utakmice Curry.

'Nismo bili dobri u obrani', kazao je trener Warriorsa Steve Kerr. 'Trebali smo igrati bolje, ali nismo.'

James i Irving su zajedno pogodili 33 koša iz 54 pokušaja, dok su Warriors utakmicu završili sa 36.4 posto šuta iz igre.