SAMO ZA TPORTAL

Legenda Vatrenih otvoreno o igraču koji je bio Hajdukova prevaga. I nije Marko Livaja

14.09.2024 u 10:53

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, Danijel Pranjić, nakon igračke karijere ušao je u trenerske vode, a trenutno je angažiran u BiH premijerligašu, GOŠK-u iz Gabele

Nogometaši Hajduka stigli su do pobjede 1:0 u najvećem hrvatskom derbiju, a dodatnu vrijednost uspjehu splitske momčadi daje i činjenica što je do nje stigla u Zagrebu, ali i nakon prilično stresnih dana, kada je u pitanju unutarklupsko preslagivanje.

Komentar na viđeno u petak, dao je i bivši hrvatski reprezentativac, Danijel Pranjić, danas trener.

'Gattuso je odlično taktički postavio momčad, Dinamo nije bio pravi i ukratko - posve zaslužena pobjeda Hajduka', započeo je Pranjić.

'Svi su prije utakmice bili uvjereni da će Dinamo to riješiti u svoju korist. Ali kada vidimo sve što se događalo u Hajduku zadnjih nekoliko dana, imao samo osjećaj, a što sam i rekao ljudima iz kluba na treningu, da bi se moglo dogoditi svašta. Jer najopasniji je 'ranjeni lav', a znamo i da Hajduk ima takve igrače, koji u jednoj utakmici mogu napraviti čudo, poput Livaje i Rakitića...Znao sam da Dinamo to neće lako dobiti, a na kraju se dogodilo čak i da je Hajduk pobijedio. Ponavljam, posve zasluženo, jer taktički je stvarno odigrao odlično od prve do zadnje minute. Vidjelo se što žele, bili su kompaktni'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Iako je Livaja zabio gol, a mnogi hvale i mladog Prpića, za Pranjića je najbolji igrač utakmice...

'Po meni je to vratar Ivan Lučić. Ne zbog obrana, već zato što je donio nevjerojatnu mirnoću, ali i odlično sudjelovao u izgradnji igre. Tražio je nevjerojatna rješenja, ali koja Hajduk nije uspio iskoristiti. Kad bi Dinamo izašao 'visoko', Lučić je pronalazio jednom loptom Livaju, koji je imao situacije '1 na 1'... Hajduk je zahvaljujući njemu izlazio prejednostavno iz Dinamovog presinga. Zahvaljujući tome lako su kontrolirali Dinamo, i čekali svoju priliku, a koja je stigla u 70. minuti, nakon duge lopte, kakve Livaja jednostavno obožava i rješava'.

Znamo da je pred Dinamom u utorak utakmica u Ligi prvaka, protiv Bayerna. Jesu li Modri možda više razmišljali o njoj?

'To zbilja ne mogu reći. Ali ako jesu, onda je to bilo krivo. Naime, s Hajdukom igraš najveću utakmicu hrvatskog nogometa, i sav fokus mora biti na toj utakmici. Jer realnije je da ćeš tu uzeti tri boda, nego u Münchenu'.

Možda su Dinamovi igrači razmišljali da će pobjeda doći sama od sebe?

'Ma, ni govora, jer kada se vidjelo što se događa na Poljudu, trebao je biti upaljen alarm. čim je Gattuso zabranio predsjedniku Biliću da mu uđe u svlačionicu, jasno je bilo da su se 'skupili' i da će se baciti 'na glavu', odnosno da će dati sav svoj maksimum. I po meni, jedino logično bilo je da i ti uđeš s takvim nabojem. Ne znam što se događalo kod Dinama, ali pretpostavljam da je Jakirović mobilizirao ekipu, ali pitanje je koliko im je to doprlo do glave', zaključio je Danijel Pranjić.

Dinamo - Hajduk 0:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +31
Dinamo - Hajduk, (13.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac