čudna situacija

Leo Messi izazvao je totalnu paniku u Parizu; zbog ozljede ne igra za PSG, a sad je dobio poziv koji ne smije odbiti

04.11.2021 u 15:03

Bionic
Reading

Od kada je stigao u PSG, Leo Messi (34) je odigrao samo osam utakmica, pet u francuskom prvenstvu i tri u Ligi prvaka. I zabio je tri gola... Ostatak vremena je Messi proveo oporavljajući se od ozljeda koje ga od početka sezone nisu mazile

Propustio je Leo Messi (34) i posljednju utakmicu PSG-a, gostovanje kod Red Bull Leipziga. Argentinac već neko vrijeme ima problema s ozljedom zadnje lože te su ga u klubu odlučili poštedjeti kako bi se što prije oporavio.

PSG je u Leipzigu odigrao 2:2, s Messijem ili bez njega momčad se muči i teško dolazi do bodova. Bez obzira na sve zvijezde predvođene Neymarom, Mbappeom, Di Marijom... Sve su te Messijeve ozljede ozbiljno zabrinule čelne ljude PSG-a koji čine sve kako bi se Argentinac što prije i što uspješnije oporavio te potpuno spreman vratio na teren.

No, u Parizu je zavladala totalna panika nakon što se ime Lea Messija našlo na popisu reprezentacije Argentine za nadolazeće utakmice u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Argentinci 13. studenog gostuju kod Urugvaja, a potom 17. studenog dočekuju Brazilce!

U PSG-u su se naivno ponadali da bi Messi mogao preskočiti te reprezentativne utakmice kako bi se što bolje oporavio, ali se to neće dogoditi. I to zato što Messi u svom ugovoru ima nevjerojatnu klauzulu.

Ta klauzula ubačena je baš na Messijev zahtjev, a kaže da mu je Argentina ispred PSG-a, odnosno da mu je prioritet igrati za Argentinu i da se Parižani na tu odluku ne smiju žaliti bez obzira na okolnosti.

  • +6
PSG - RB Leipzig, 3. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Ian Langsdon

To praktički znači da ga je PSG - koji ga masno plaća - poštedio svih napora, doslovno čuvao i liječio kako bi ovaj na kraju mogao zaigrati - za Argentinu!

Na Parku prinčeva su u totalnoj panici, Messiju ne mogu i ne smiju zabraniti odlazak na okupljanje reprezentacije. Sada se mogu samo nadati da će Leo ostati fer i korektan do kraja te da neće forsirati i insistirati na nastupu ako nije potpuno spreman.