ISKRENI PUDAR

'Livaja? Kad sam vidio, ostao sam 'paf'. A da imamo njih, borili bismo se za naslov'

30.09.2024 u 11:26

Bionic
Reading

Iako su ljubitelji nogometa, posebno oni neutralni, razočarani viđenim na Jadranskom derbiju Rijeke i Hajduka (0:0), bivši vratar splitske momčadi Ivan Pudar ipak je našao nekoliko razloga za zadovoljstvo. Prvenstveno iz kuta navijača Hajduka

U svom opširnom izlaganju za Slobodnu Dalmaciju, Ivan Pudar iznio je ova zapažanja.

'Hajduk me u par stvari ugodno iznenadio. Prvo, odavno, zadnjih nekoliko godina, „bijeli“ nisu ovako trčali, vidjelo se da su odlično fizički pripremljeni. Zahvaljujući tome, lakoćom su imali prednost u posjedu lopte, razbijali su Rijekine napade već u samom startu, napadajući visoko kad su domaćini imali loptu.

Također, svidjela mi se homogenost Hajdukove momčadi, zahvaljujući kojoj nisu dozvoljavali rupe na terenu. Ostao sam 'paf' kad sam vidio koliko je Livaja pretrčao, možda je na to utjecao i negativan odnos riječke publike prema njemu. Gattuso kroz 90 minuta izmori protivnika, čeka se jedna-dvije šanse, kao što je bilo protiv Dinama u Maksimiru, kada je Livaja iskoristio jednu priliku i donio pobjedu', rekao je Pudar, zatim dodao da bi Gattusovoj momčadi trebali igrači tipa Baturina i Kulenović.

'Kad bi to imali, onda bismo mogli reći da su 'bijeli' al pari s Dinamom u borbi za titulu. Šteta što se to nije odradilo u prijelaznom roku, treba pričekati da se klub financijski konsolidira pa pokuša dovesti takve igrače'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

I za kraj, dao je još jedan savjet.

'S obzirom da se ne igra u Europi, volio bih kad bi Hajduk preko tjedna odigrao neku prijateljsku utakmicu, kako bi oni koji ne igraju zadržali formu'.

Rijeka- Hajduk 0:0 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +13
Rijeka - Hajduk (29.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj