lOVI CAKTAŠA

ML10; Livaja sve bliže ostvarenju koje će ga zacementirati kao Hajdukovu legendu

16.09.2024 u 11:45

Bionic
Reading

Hajdukova desetka zabila je protiv Dinama i donijela svom klubu slavlje u velikom derbiju na Maksimiru. Sada lovi Miju Caktaša i titulu najboljeg Hajdukovog strijelca u 21. stoljeću

Marko Livaja zabio je pobjednički gol Dinamu na Maksimiru i samo dodatno utvrdio svoj status miljenika Hajdukovih navijača. Najbolji igrač Bijelih zabio je tako 78. put otkako je prije sada već tri i pol godine potpisao za Hajduk.

U ukupno 140 utakmica zabio je 78 golova i podijelio 40 asistencija, a sada je sve bliže prestižnoj tituli najboljeg Hajdukovog strijelca 21. stoljeća.

Tu titulu trenutno nosi Mijo Caktaš, prošla Hajdukova desetka. Trenutni igrač Kocaelispora zabio je 97 pogodaka u 228 utakmica, a na trećem mjestu nalazi se Nikola Kalinić s dvostruko manje pogodaka, 45.

Livaji tako nedostaje 19 golova da se izjednači sa Caktašem, a 20 da ga prestigne. S obzirom kako je krenuo, ne bi bilo čudno da to ostvari već na kraju ove sezone. U svakom slučaju, teško je zamisliti da to neće napraviti kroz sljedeće dvije. U tom slučaju će zacementirati svoj status legende kluba, a još da u međuvremenu osvoji i titulu...

  • +16
Slavlje igrača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom 0:1 - Zagreb, 13.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac