A ŽELE I VIŠE

Livaković u Dinamo, Livaković iz Dinama; ovo je cijena ispod koje Modri ne idu

03.07.2023 u 09:07

Bionic
Reading

Dok se Dominik Livaković s ostatkom momčadi Dinama priprema za novu sezonu u Brdu kod Kranja, oko njegovog imena vežu se brojne priče o napuštanju Maksimira.

Logično, jer Dominik Livaković je ušao u posljednju sezonu ugovora s Modrima kojeg je potpisao na ljeto 2019. na rok od pet godina. Otkupna klauzula iznosi 10 milijuna kuna, a ispod te cijene Dinamo ga nema namjeru prodavati.

Činjenica je da interesenata za njegove usluge ima. Prvi se javio Villarreal koji je Modrima bio sprema isplatiti sedam milijuna eura. Nakon toga Zadranina se selilo u Tursku, točnije Fenerbahče, a spominjao se i interese Saudijaca. Talijanska Fiorentina posljednja je u nizu koja je željela golmana Vatrenih dovesti u svoje redove. Talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano je naveo kako je Fiorentina prema Maksimiru išla s ponudom od 6 milijuna, no njegov kolega Alfredo Pedulla negira tu informaciju te tvrdi da službene potvrde nije ni bilo te naglašava kako Dinamo od Livakovića želi dobiti i više nego je u klauzuli ugovora, dakle više od 10 milijuna eura. Prema istom izvoru, uz bonuse, apetiti Modrih rasti do 12 -13 milijuna eura.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Pregovaračke sposobnosti prepoznavanja pravog trenutka povlačenja poteza u velikoj će mjeri utjecati na sudbinu Livakovića u ovom prijelaznom roku.