ništa ne prepuštaju slučaju

Liverpool se priprema na život bez Jürgena Kloppa, a već je poznato i tko će ga naslijediti

17.12.2019 u 14:50

Bionic
Reading

Liverpool želi nakon Jurgena Kloppa u klub vratiti bivšeg kapetana Stevena Gerrarda koji je trenutno trener Glasgow Rangersa

Jürgen Klopp je nedavno produžio vjernost Liverpoolu do 2024. godine i tako uveo klub u mirne vode. S Liverpoolom je postao europski prvak i trenutno je vodeći na ljestvici Premier lige s 49 osvojenih bodova, čak 10 više od drugoplasiranog Leicestera i 14 više od trećeg Manchester Cityja.

Iako u Liverpoolu sve izgleda idilično, uprava kluba već sada se priprema za život nakon Kloppa. U klubu planiraju postepeno napraviti rekonstrukciju momčadi. Još dvije sezone se ekipa ne bi značajnije mijenjala, a onda se kreće u veće zahvate u igračkom kadru. Cilj je pomladiti ekipu za godine koje dolaze. Osim igračkog kadra, u Liverpoolu već traže i Kloppovog nasljednika.

The Athletic piše kako su uprava Liverpoola, ali i sami Jurgen Klopp u kontaktu sa Stevenom Gerrardom. Upravo bi legenda Liverpoola trebala naslijediti njemačkog stručnjaka i tako se u velikom stilu vratiti u klub u kojem je dugo godina bio kapetan. Gerrard je gotovo cijelu svoju karijeru proveo u Liverpoolu, a osim za engleski sastav igrao je još i za LA Galaxy u kojem je završio karijeru.

Za Liverpool je upisao 710 nastupa i postigao 186 golova, te 115 puta asistirao suigračima. Danas je trener Glasgow Rangersa s kojima je, baš u isto vrijeme kada je Klopp produljio s Liverpoolom, produžio ugovor na isto vrijeme, dakle do 2024. godine. Kada dođe vrijeme za Kloppov odlazak, Liverpool će vratiti svojeg kapetana koji će ovoga puta s klupe predvoditi klub za koji je dao skoro cijeli svoj život.