rasplakao se

Luis Rubiales ipak podnio ostavku: Ne mogu više...

10.09.2023 u 23:33

Bionic
Reading

Luis Rubiales dao je ostavku na mjesto predsjednika Španjolskog nogometnog saveza poslije, pokazalo se, skandaloznog poljupca s nogometašicom Jennifer Hermoso u trenucima svečanosti nakon što su Španjolke osvojile Svjetsko prvenstvo za nogometašice

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales je ekskluzivnom intervjuu Piersu Morganu objavio da će podnijeti ostavku tri tjedna nakon što je na silu poljubio nogometašicu Jennifer Hermoso slaveći to što su Španjolke osvojile Svjetsko prvenstvo.

Rubiales je do sada uporno odbijao podnijeti ostavku nakon incidenta koji se dogodio 20. kolovoza.

'Ne mogu više ovako... Ne mogu nastaviti s radom', izjavio je Rubiales u emisiji Piersa Morgana 'Piers Morgan Uncensored' i dodao kako daje ostavku na poziciju potpredsjednika Izvršnog odbora Uefe:

'Što se tiče moje ostavke, da, učinit ću to. Razgovarao sam s ocem, s kćerima, s bliskim prijateljima. Rekli su mi ‘sada se moraš usredotočiti na svoje dostojanstvo, da nastaviš svoj život, inače ćeš povrijediti ljude koje voliš, sport koji voliš i ono što smo dugo gradili‘. Morao sam pretrpjeti mnogo ovih posljednjih nekoliko tjedana, ali ne radi se samo o meni.'

'Nakon ekspresne suspenzije, koju je izvela Fifa, te ostalih otvorenih postupaka protiv mene, očito je da se više ne mogu vratiti na svoju poziciju', rekao je Rubiales te se u jednom trenutku rasplakao pred kamerama pa nastavio:

'Inzistiranje na čekanju i zadržavanju neće pridonijeti ničemu pozitivnom, zato odlazim...'

Prošli tjedan je Jennifer Hermoso podnijela prijavu protiv njega za seksualni napad, a u petak je tužitelj protiv Rubialesa, koji je već pet godina predsjednik Španjolskog nogometnog saveza, podnio tužbu španjolskom visokom sudu. Navodi se da bi moglo biti osnove i da ga se optuži za seksualni napad, kao i za prisilu.