4:1 u seriji

Luka Magic razmontirao Timberwolvese; Dončić u velikom finalu prvi puta u karijeri!

31.05.2024 u 08:27

Bionic
Reading

Mavericksi su bili sigurni te su na gostujućem terenu deklasirali Minnesotu na putu prema prvom velikom finalu od 2011. godine

Dallas Mavericks su se plasirali u NBA finale nakon što su sinoć u petoj utakmici finala Zapadne konferencije u Minneapolisu s visokih 124-103 svladali Minnesota Timberwolvese, završivši seriju rezultatom 4-1.

Dallas će u finalu igrati protiv pobjednika Istočne konferencije, Boston Celticsa, a prva se utakmica igra 6. lipnja u Bostonu. Ovo je prvi nastup Dallasa u NBA finalu od 2011., kada je Dirk Nowitzki vodio franšizu do njenog prvog i jedinog naslova prvaka.

Maverickse su do pobjede predvodili Slovenac Luka Dončić i Kyrie Irving sa po 36 koševa svaki. Dončić je dodao još 10 skokova i pet asistencija.

Dallas je već u prvoj četvrtini, u kojoj je Dončić zabio 20 koševa, stvorio prednost, a na odmor je otišao s gotovo 30 razlike (69-40). Na kraju treće četvrtine bilo je 97-73 za Dallas, a Minnesota nijednom nije zaprijetila ni u zadnjoj dionici utakmice.

U redovima Minnesote najbolji je bio Karl-Anthony Towns, koji je utakmicu završio s 28 ubačaja i 12 skokova. Anthony Edwards također je završio s 28 poena za Timberwolvese, čija je čarobna sezona završila nakon 56 pobjeda u regularnom dijelu sezone i dolaskom do konferencijskog finala prvi put nakon 2004. godine.

MVP konferencijskog finala bio je Luka Dončić te je kući ponio trofej Earvin 'Magic' Johnson koji se dodjeljuje najboljem igraču finala, prvi puta u svojoj karijeri.