VELIKA POSVETA HRVATU

Luku Modrića prozvao 'malim gadom'. Jel' mogao iskrenije?

22.10.2024 u 12:12

Bionic
Reading

Modrićevo još jedno vrhunsko izdanje, odnosno asistencija kakvu samo on može odigrati, natjerali su brojne nogometne sladokusce da se poklone 39-godišnjem nogmetašu. Kapetan Reala i hrvatske reprezentacije tema je Guardianovog kolumnista Sida Lowea

Veličanstveno postignuće Luke Modrića u svojoj je kolumni opisao Guardianov autor Sid Lowe, a sve je započeo povlačeći paralelu s Ferencom Puškašom, čuvenim mađarskim nogometašem, kojem se divio nogometni svijet.

Baš kao što se danas dive Luki Modriću.

A na tekst o kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije inspirirala ga je Modrićeva asistencija u dvoboju protiv Celte, koju je Vinicius Jr. pretvorio u pogodak i pobjedu.

Naravno, povlače se i paralele s još jednim velikanom Tonijem Kroosom, ali koji nije imao motiva gurati loptu nakon 35. godine. Za razliku od Modrića.

'Postoji razlog zašto je Modrić još uvijek tu i to nije nostalgija, a ni činjenica da je igrač koji je stigao prije 12 godina i nije imao zagarantirano mjesto u početnoj postavi postao najbolji veznjak u klupskoj povijesti.

Nije ni 547 odigranih utakmica ni 27 osvojenih trofeja, najviše od ikog, ni to kako igra, njegova vanjska, čarobni štapić ili jedinstvena jednostavnost shvaćanja svega. Jednostavnije je: on je još uvijek dobar.

Modrić je žilavi mali gad, s listovima poput topovskih kugli, licem koje je oštro i istrošeno, na kojem nema ni grama masti na sebi, i kroz koje se nazire njegov stav, ali i njegova umjetnost'.

'Jako sam ponosan što sam ovo napravio i što ću nastaviti u najboljem klubu na svijetu', rekao je Modrić u subotu nakon pobjede. I kroz taj ponos najbolje ocrtava samog sebe.

'On je izvanredan profesionalac koji ima karakter', rekao je Ancelotti o igraču koji se nije zadovoljio sjedenjem na klupi, odnosno da bi samo mahnuo navijačima. Jer Luka najbolje osjeća što još može pružiti.