POBJEDA FURIJE

Majstorije Nolita i Spahićev šamar srušili 'BiH zmajeve'

30.05.2016 u 11:58

Bionic
Reading

Španjolski nogometaši zagrijali su se za EURO, gdje ih čeka i ogled protiv Hrvatske, pobjedom protiv BiH u dvoboju odigranom u švicarskom St. Gallenu

Baždarevićeva ekipa imala je glasniju podršku s tribina, no već nakon 20 minuta igre gubila je s 2:0, te na kraju izgubila s 3:1. Španjolska je povela nakon 10, kada je Nolito prihvatio nedovoljno dobru Džekinu izbijenu loptu i spremio ju od suprotne stative nemogćnog Begovića.

Drugi gol došao je u upravo idealnom potezu Nolita u toj stuaciji. Opet mu je došla odbijena lopta, a dvojica čuvara stala su mu na distancu sprječavajući dodavanja. Vratar Begović također se odlučio prići bližem kutu, i Nolito je nakon dvije sekunde razmišljanja elegantno lobom pronašao suprotni kut.

Golovi Nolita



BiH se vratila golom Emira Spahića koji je glavom ubačaj Pjanića pretvorio u veliko slavlje na tribinama. No, isti igrač isključen je u nadoknadi prvog poluvremena i BiH je bez Spahića morala u stizanje vodstva. Spahić opet nije izdržao... Pljusnuo je u jednoj gužvi Azpilicuetu i dobio izravan crveni. Sasvim bespotrebno...

Spahić je donio nadu susjedima...


Duboko u sučevoj nadoknadi Pedro je spremio jedan odbijanac u mrežu za konačnih 3:1 i Španjolci su i bez najvećih zvijezda proslavili prvu pobjedu u 2016. nakon remija s Italijom i Rumunjskom. Pred njima su još dvije pripremne utakmice, s Južnom Korejom u srijedu i s Gruzijom idućeg utorka. Treći ogled na Euru igraju u Bordeauxu s Hrvatskom.


Za reprezentaciju BiH od prve je minute igrao Dinamov napadač Armin Hodžić. U 57. minuti zamijenio ga je Duljević. Kapetan Edin Džeko teren je zbog lakše ozljede napustio već u 22. minuti.