ružne scene

Zubac i Šarić navodno su se potukli u noćnom klubu u Ateni, stiglo i službeno očitovanje

08.07.2024 u 21:03

Bionic
Reading

Na internetu su se pojavile snimke koje navodno prikazuju hrvatske košarkaške reprezentativce Darija Šarića i Ivicu Zubca kako su se fizički sukobili s nepoznatim osobama.

Prva objava sa spomenutim videozapisima je u međuvremenu obrisana, no uspjeli smo iskopati jednu sliku sa navodne tučnjave. Na istoj društvenoj mreži i dalje se može pronaći nekoliko objava koje spominju taj sukob, a u međuvremenu se pojavila i cjelovita snimka sukoba koju možete pogledati u prilogu.

Prema objavama na X-u, u svađi su sudjelovali Zubac, Šarić i 'još neki hrvatski košarkaši', a sukobili su se s nekoliko lokalnih stanovnika. Na jednoj fotografiji vidi se Zubac s krvavim koljenom. Izbacivači su navodno spriječili daljnju eskalaciju.

Tajnik HKS-a, Josip Vranković, javio se tportalu i rekao da će dati više komentara čim se provjere sve činjenice i okolnosti sukoba.

'Nastavno na brojne upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se očituje na sljedeći način:

Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere izbornik se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača.

Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara', piše u službenom očitovanju HKS-a.