KERUM DIJELI OTKAZE

Mamić umjesto Peroša predsjednik Hajduka

21.06.2009 u 17:06

Bionic
Reading

Iz krugova bliskih splitskom gradonačelniku Željku Kerumu tijekom vikenda procurila je vijest: Hajdukova predsjednika Matu Peroša očekuje smjena, a na njegovo mjesto dolazi poduzetnik Tomislav Mamić

Kerumova nedavna izjava da 'Hajduku treba njegov Mamić', aludirajući na Dinamova Zdravka, očito će se ostvariti - čak i u doslovnom smislu. Ustoličenje njegova poslovnog partnera, inače vlasnika lanca trgovina Tommy, dogovoreno je na ovotjednom sastanku svih većih Hajdukovih dioničara, među kojima je i splitski gradonačelnik. Svoj pristanak dao je i Mamić, a stvar bi se po neslužbenim najavama trebala realizirati već tijekom iduća dva tjedna.

Ulagači koji su u Hajduk krajem prošle godine sasuli preko 80 milijuna kuna nezadovoljni su činjenicom da je gotovo sav novac već potrošen, a da vidljivih rezultata nema: nije osvojena nijedna titula, na Poljud nisu dovedena ni neka spomena vrijedna pojačanja, a ni današnjim Hajdukovim igračima cijena nije skočila. Veliki dioničari, među kojima je najoštrije istupao upravo Kerum, nezadovoljni su i politikom dovođenja igrača jer 'ne zna se tko što radi i tko koga dovodi'.

'Potrošili su lovu bezveze', u svom stilu kaže splitski gradonačelnik.

U Kerumovu udaru na HDZ-ovu utvrdu na Poljudu, koji će se očito dogoditi i unatoč najavljenoj koaliciji s istom strankom u Gradskom vijeću, malo tko će preživjeti: očekuje se čistka u Nadzornom odboru, gdje se smjestilo čak pet činovnika dovedenih po stranačkom ključu. Fotelju vrlo vjerojatno gubi i bivši gradonačelnik Ivan Kuret, koji se nakon izbora odbio samovoljno povući s mjesta predsjednika NO-a, a na njegovo mjesto dolazi najveći ulagač Jako Andabak.

Današnjem Hajdukovu predsjedniku Perošu, koji je s klubom sklopio menadžerski ugovor i ubire mjesečnu plaću od preko 50 tisuća kuna, očito nije pomogla ni činjenica da je od premijera Ive Sanadera dobio blagoslov za ostanak u Hajduku na još godinu dana. Barem je on to tako plasirao u medijima.

Uglavnom, ako ga i potjeraju s Poljuda, po ugovoru koji ima pripast će mu i pozamašan (u javnosti još nepoznat) iznos otpremnine.

Kerum, pak, na smjenama ne namjerava stati, pa već za jesen najavljuje novi krug prodaje dionica kluba. A Andabak i ekipa već su spremni.