OPET VEĆI OD KLUBA

Mamiću budi ti ZA ili PROTIV, ali skini Dinamov grb!

29.11.2013 u 20:21

Bionic
Reading

Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić je između ukidanja državnog zakona o vaučerima i hvalospjeva Gaddafiju ubacio još nekoliko tema u svom obraćanju, te ponovno stavio Dinamo u jeftine dnevnopolitičke svrhe

Obraćanje Zdravka Mamića bilo je pomno razrađeno i isplanirano. Tri točke izlaganja, i bez novinarskih pitanja: Točka prva, ja sam jači od Vlade i stavljam van snage odredbu o vaučerima. Točka druga, moj brat je trenerski čudotvorac, a do sada sam godinama na klupu zvao notorne nezahvalne neznalice. I točka treća, referendum o braku. Pa i mali dodatak o Saddamu, Bushu, Gaddafiju i ostalim 'nogometnim temama'...

Valja istaknuti da je stav o referendumu Mamić personalizirao, ali dok je iz petnih žila vikao ZA iza njega je stajao Dinamov grb. Taj panel lako je skinuti, i upravo zbog toga nema nikakve isprike što to nije i učinjeno. Dinamovi navijači na ovom će referendumu, prirodno je, glasovati za obje ponuđene opcije a klupska Uprava na čelu s 'meštrom kampanja' već je kršila Dinamov statut kako uoči državnih tako i uoči lokalnih izbora.


Svačije je pravo na odobrenim referendumima krojiti sudbinu svoje političke jedinice, ali Mamić mora prestati koristiti Dinamo objavljujući svoje privatne stavove. Jer nije ni blizu da bude važniji od Dinama!

Inače, Zdravko Mamić želio je u istom izlaganju dati javnu potporu i inicijativi koja se bori za ukidanje ćiriličnih natpisa u Vukovaru, no vrlo dobro obaviješteni izvori tvrde kako su ga u Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara zamolili da ih ne spominje ni u kojem kontekstu.