SUPER MARIO

Mandžukić golom izmijenio povijesne knjige hrvatskog nogometa

06.10.2017 u 22:12

Bionic
Reading

Mario Mandžukić zabio je za Hrvatsku protiv Finske (1:1) te došao na drugo mjesto ljestvice strijelaca u reprezentaciji

Juventusov golgeter posljednji gol u natjecateljskim utakmicama Hrvatske, na domaćem terenu, zabio je protiv Italije, u lipnju 2015., u 11. minuti.  

Od tada, je naša reprezentacija odigrala četiri utakmice kod kuće (Turska, Island, Ukrajina i Kosovo), a Mandžukić se nije upisao strijelce (zabio je tri gola San Marinu, u lipnju 2016. u Rijeci, ali to je bila prijateljska utakmica).

  • +29
Hrvatska - Finska, kvalifikacijska utakmica za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ipak, taj neugodni post prekinut je u pravo vrijeme, u važnoj utakmici protiv Finske na Rujevici, hrvatski napadač pronašao je put do mreže u 56. minuti. Nažalost, taj pogodak nije bio dovoljan za pobjedu, jer su u završnici gosti izjednačili.

Inače, osim što je prekinuo crni niz što se tiče golova na domaćem terenu, Mandžukić je prestigao Eduarda te je sada sam na drugom mjestu ljestvice najboljih strijelaca reprezentacije. Super Mario je na 30 pogodaka u nacionalnom dresu, ima jedan više od Eduarda.

Podsjećamo, na vrhu je nedodirljiv današnji predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je u igračkim danima za reprezentaciju pogodio 45 puta.