Čeka se povratak

Marinu Čiliću stiglo nezgodno pitanje na koje nije dao odgovor, a tiče se Đokovića

09.11.2023 u 12:33

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić dugo se oporavlja od operacije koljena stoga mnoge zanima kad ćemo ga opet vidjeti na terenima

Pokušao je 35-godišnji Marin Čilić zaigrati u srpnju na Croatia Openu u magu, ali nedovoljno zaliječeno koljeno to nije dobro podnijelo. Stoga se pravi Čilićev povratak očekuje početkom sljedeće godine na Australian Openu. Do tada će trenirati po programu koji je dogovorio s liječnicima i trenerima…

Osim o svom povratku za HRT je Čilić dobio nezgodno pitanje tko je po njemu najbolji tenisač svih vremena; Đoković, Nadal ili Federer.

'Nezahvalno ih je uspoređivati. S njima sam dijelio teren zadnjih 15, 16 godina. Federer je došao prvi. Njih trojica su bili veliki rivali u zadnjih 10, 12 godina, ali Roger je s te strane malo stariji od Novaka i Rafaela', oprezno i diplomatski je odgovorio Čilić, jedini hrvatski osvajač US Opena. Iako je dobio neugodno pitanje izvukao se nekako što se moglo i očekivati.

No, kad je govorio o najvećima naglasio je kako je činjenica da Novak Đoković ima najviše trofeja (ukupno 24 Grand slam titula, op.a.), ali to mu još uvijek nije dovoljno da ga izabere kao najvećeg svih vremena:

'Novak je imao fantastične godine od 2011. i definitivno je najbolji u posljednjih 12 godina. No, teško je odrediti koji je od njih troje najveći. Svaki od njih dao je veliki doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo je djece počelo igrati tenis zbog njih, to je nevjerojatno. Drago mi je što sam bio i ostao dio najbolje ere u povijesti tenisa', dodao je Čilić.