ODMARA U DUBROVNIKU

Mario Hezonja još uvijek nema trenera; vremena je sve manje

17.05.2016 u 15:46

Bionic
Reading

Mario Hezonja, mladi hrvatski košarkaš koji iza sebe ima vrlo dobro odrađenu prvu sezonu u dresu NBA kluba Orlando Magic, nedavno je iznenada ostao bez trenera

Podsjetimo, trener Scott Skiles, bez nekog posebnog razloga, odlučio se povući klube Orlando Magica.

Nakon te iznenadne ostavke Skilesa glavni menadžer Rob Hennigan dao je intervju u kojem je pričao o mogućim nasljednicima. Rekao je kako Orlando Magic, u potrazi za trenerom, planira ponuditi mjesto bivšem treneru Indiana Pacersa Franku Vogelu, piše portal NBAcro.com

Treba reći kako su čelni ljudi Indiana Pacersa na čelu s Larryjem Birdom, kada je sezona završena, odlučili da neće obnavljati ugovor s Vogelom.

Vogel je na mjestu glavnog trenera Indiane proveo pet godina. Za njegovo vrijeme Indiana nije ušla u doigravanje samo jednom, a vrijedna spomena su dva finala istočne konferencije u kojima su, oba puta, izgubili od Miamija. Sveukupno je imao omjer 250-181.

Vogel je najtraženiji trener koji je ostao na tržištu. Osim s Orlandom, još ga povezuju i s Rocketsima, Knicksima i Grizzliesima.

Kad gledamo roster, Orlando je možda i najbolja situacija za Vogela u koju može doći. Magic je krcat mladim, potencijalnim igračima poput Aarona Gordona, našeg Marija Hezonje i Elfrida Paytona. Orlando će, također, imati dosta slobodnog cap spacea ovoga ljeta, tako da je dolazak Vogela vrlo vjerojatan.

Dodajmo kako se Hezonja trenutačno odmara od sezone u rodnom Dubrovniku od kuda će 8. lipnja krenuti na pripreme s Hrvatskom košarkaškom reprezentacijom s kojom u srpnju igra dodatne kvalifikacije za OI u Riju.