psk_2

OSMINA FINALA čEKA

Matjaž Kek: Ne želimo biti kopija Vatrenih, ali ima još malo Balkana u nama

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 29.06.2024 16:49
  • Objavljeno 29.06.2024 u 16:49
Bionic
Reading

Slovenski izbornik izborio je nokaut fazu Europskog prvenstva. Tamo će igrati protiv Portugala

Nekadašnji trener Rijeke, Matjaž Kek, izborio je najveći uspjeh u povijesti slovenske reprezentacije. Plasirao se u osminu finala iz skupine sa Srbijom, Danskom i Engleskom, a tamo ga sad čeka Portugal, europski prvak iz 2016.

Kek je uoči utakmice govorio o slovenskom putu na Euru:

'Osjetio sam da su momci spremni za ovo, plasman u osminu finala smatramo kolektivnim uspjehom. Svi su zaslužni, od nogometaša i stručnog stožera, do fizioterapeuta, doktora, ekonomista, cijelog menadžmenta', rekao je Kek.

'Čini mi se kao da su momci znali da će se nešto dobro dogoditi, toliko su vjerovali u prolaz da uopće nisu bili šokirani kad smo ga izborili. Nitko nije pakirao kofere prije utakmice s Engleskom', dodao je slovenski izbornik.

'Jasno je da smo sada na velikoj sceni. Svjetla pozornice će još više biti uperena u nas. Vjerojatno smo uz Gruzijce za mnoge ‘egzotični” u ovom društvu, ali to mi odgovara. Bilo je i puno istine jučer kada sam rekao da nisam siguran hoću li htjeti Rumunjsku. Ima još malo ‘Balkana’ u nama, da si nitko ne kaže – lako će biti. Više mi odgovara da mogu izazivati, da imam manevarski prostor. Vidjelo se to i kod notornih Engleza, koji su morali dati sve od sebe kad su već bili u prednosti.'

'Naša priprema za Portugal je ustaljena rutina. To se neće promijeniti. Dejan Kopasić (analitičar slovenske reprezentacije) je protiv sebe imao pet danskih analitičara. Ali ništa im nije pomoglo. Da netko krivo ne shvati da ne prihvaćam smjer u kojem ide sport i nogomet. Ali mi radimo na svoj način. Ne želim biti kopija ni Vatrenih, ni Portugalaca, ni Nijemaca, nego želim da idemo svojim putem. Kad pogriješimo, pogriješimo i za to smo odgovorni. Nije da je netko drugi kriv', zaključio je Kek.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal