regija

Mijatović počeo s rezovima u Partizanu. Prvo zabranio pušenje pa smijenio sportskog direktora

25.10.2024 u 18:24

Bionic
Reading

Predrag Mijatović došao je u Partizan kao potpredsjednik privremenog izvršnog odbora kluba s idejom da pomogne slavnom srpskom klubu da se vrati na staze uspjeha.

Legendarni napadač Partizana prošlog tjedna je ušao u upravu Partizana i odmah je krenuo s drastičnim rezovima. Predrag Mijatović je službeno prvo je zabranio pušenje u prostorijama kluba, a onda i uveo 'dress code', za koji je rekao da se mora poštovati. No, danas je Mijatović krenuo i s konkretnim potezima što se tiče sportske politike posrnuloga kluba.

Mijatović je u videu na službenom klupskom YouTube kanalu objavio da je smijenio sportskog direktora Ivicu Ilieva i to samo mjesec dana nakon što je on s klubom potpisao trogodišnji ugovor.

'Iliev od danas nije više sportski direktor Partizana. Odluka je donesena na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora, jednoglasno. Moram naglasiti da je Ivica tu odluku prihvatio vrlo korektno i profesionalno, kako sam od njega to i očekivao. Ne bih više pričao o ovoj temi. Radimo ono što smo manje-više obećali. Idemo naprijed, a sve u isključivo u funkciji našeg velikoga kluba Partizana', rekao je Mijatović.

On je u klub ušao zajedno s Rasimom Ljajićem, koji je predsjednik uprave, te s Dankom Lazovićem, još jednim bivšim napadačem Partizana. Epilog je to velikih promjena u Partizanu, koji je zadnjih godina proživljavao potpuni krah pod vodstvom Milorada Vučelića, Miloša Vazure i njihovih ljudi.

Navijači se vraćaju na stadion

Protiv njih su se godinama borili najžešći Partizanovi navijači 'Grobari', koji su veći dio tog vremena bojkotirali domaće utakmice Partizana. Nakon što se vlast promijenila, najavili su povratak na stadion.

Partizan je u minusu oko 60 milijuna eura, ove sezone ispao je iz svih europskih natjecanja u pretkolima, a u prvenstvu za vodećom Crvenom zvezdom zaostaje već 11 bodova uz utakmicu manje s time da je zadnji derbi kod kuće izgubio 4:0. Zadnji naslov prvaka 'crno-bijeli' su osvojili 2017. godine.

Predrag Mijatović je u Partizan stigao iz crnogorske Budućnosti 1990. godine te je u 104 utakmice zabio 44 gola. Nakon toga je otišao u Valenciju, a 1996. je prešao u Real Madrid s kojim je dvije godine kasnije osvojio Ligu prvaka. Zabio je gol u finalu, iz Madrida je otišao 1999., a do kraja karijere je igrao još za Fiorentinu i Levante.

Standings provided by Sofascore