ZANIMLJIVO U SPLITU

Ministar Jovanović otvoreno o inspekciji i odgovoru Platiniju

14.03.2013 u 12:52

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na večerašnjoj je svečanosti na Visokoj školi za sportski menadžment Aspira u Splitu dodijelio dopusnicu za otvaranje specijalističkog diplomskog (master) studija sportskog menadžmenta na toj visokoškolskoj ustanovi

'Aspira je primjer kvalitetne visoke škole gdje se kroz dodiplomske, diplomske i stručne studije školuju budući stručnjaci za sportski menadžment, što je jednako važno kao i sportska inspekcija', kazao je Jovanović. Naglasio je kako ljudi koji završe svoje studiranje na Visokoj školi Aspira na temelju svojeg znanja i iskustva upravljaju sportom na način da postignemo još bolje rezultate nego što ih imamo do sada.

'Posebno je važno da sportaši po završetku svoje aktivne karijere mogu nastaviti akademsku karijeru, a to im omogućava Visoka škola Aspira', rekao je Jovanović.

Na upit novinara što očekuje od nove sportske inspekcije, ministar Jovanović je kazao kako očekuje uvođenje više reda u hrvatski sport.

'Također očekujemo da od sredstava koja se izdvajaju iz proračuna, od jedinica lokalne samouprave do državne razine, a to je više od 2,2 milijarde kuna, koristi imaju sport i sportaši, a ne da na račun sporta i sportaša živi jedna malobrojna skupina nametnika koja nanosi štetu sportu i sportašima', kazao je Jovanović.

Po njegovim riječima zadaća sportske inspekcije je preventivna, to jest da na temelju njenog rada bude što manje anomalija. "Nadam se da će zbog sportske inspekcije svi raditi kvalitetnije, a gdje ne bude poštivan zakon bit će represivne mjere u skladu sa zakonom", upozorio je.

Osvrćući se na nedavno pismo u kojem predsjednik Uefe Michel Platini traži od hrvatske Vlade da preuzme dio odgovornosti na spriječavanju huliganizma na sportskim stadionima, ministar Jovanović je ponovio kako su on i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odgovorili Uefi na to Platinijevo pismo.

'Naveli smo sve što je Vlada učinila i ponosni smo na to, a 18. ožujka na sastanku sa Platinijem, koji će biti u Zagrebu, to ćemo još jednom ponoviti Uefi, i za ono što smo učinili očekujemo čestitku Uefe', rekao je ministar Jovanović.