sjajno!

Mladi Vatreni razbili Farske otoke; sjajno su krenuli u borbi za U-17 EURO

12.10.2024 u 15:06

Bionic
Reading

Hrvatska U-17 reprezentacija ostvarila je uvjerljivu pobjedu protiv Farskih otoka rezultatom 7:0 u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se iduće godine održati u Albaniji.

Momčad predvođena Marijanom Budimirom, bivšim trenerom Hajdukovih juniora koji su prošle godine igrali finale Lige prvaka mladih, dominirala je tijekom cijelog susreta.

Pavle Smiljanić doveo je Hrvatsku u vodstvo već u 9. minuti, nakon čega je Patrik Horvat povećao prednost na 2:0 samo sedam minuta kasnije. Niko Horvat postigao je treći gol pred kraj prvog poluvremena, u 40. minuti.

U nastavku je Bruno Mišura povisio na 4:0 u 55. minuti, a Patrik Horvat postigao je svoj drugi gol na utakmici za 5:0 u 63. minuti. Roko Vojvodić upisao se u strijelce u 76. minuti, dok je Tino Kusanović postavio konačnih 7:0 u sudačkoj nadoknadi.

Ovom pobjedom Hrvatska je napravila značajan korak prema plasmanu na završni turnir. U prvom kolu su remizirali s domaćinom Albanijom 1:1, a u skupini se još natječe Nizozemska. Ako Nizozemska pobijedi Albaniju, već će osigurati prolazak u sljedeću fazu, što bi Hrvatskoj omogućilo da protiv njih traži samo bod za prolazak.

U iduću fazu kvalifikacija plasirat će se 28 najboljih momčadi, koje će biti podijeljene u sedam skupina po četiri momčadi. Samo pobjednici skupina osigurat će nastup na završnom turniru.