psk_2

danas saznajemo sudbinu

Moraju nam se zvijezde posložiti; poznat je protivnik Hrvatske u nokaut fazi

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 25.06.2024 16:06
  • Objavljeno 25.06.2024 u 16:07
Bionic
Reading

Nakon remija s okusom poraza s Italijom, Hrvatska i dalje ne gubi nadu u Vatrene. Nakon svih kalkulacija poznat je i protivnik koji bi nas čekao u osmini finala

Hrvatska reprezentacija se nalazi u teškoj situaciji dok čeka ishod preostalih utakmica u skupinama na Europskom prvenstvu. Nakon odigranih svojih triju utakmica u grupnoj fazi, hrvatski tim će saznati svoju sudbinu nakon što završi treće kolo u ostalim skupinama. Iako su šanse male, još uvijek postoje mogućnosti za prolazak dalje.

Porazi od Španjolske te remiji protiv Albanije i Italije u posljednjim sekundama utakmice stvorili su izazovan položaj za hrvatsku reprezentaciju. Četiri od šest najboljih trećeplasiranih ekipa iz grupne faze će se plasirati u osminu finala zajedno s pobjednicima i drugoplasiranim iz svojih skupina.

Da bi Hrvatska imala šansu za prolazak dalje, danas je potrebno da Engleska pobijedi Sloveniju minimalno s tri gola razlike te da Danska svlada Srbiju. U srijedu, Turska mora pobijediti Češku, dok Portugal mora slaviti protiv Gruzije.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Ipak, mogućnosti za prolazak Hrvatske u osminu finala mogu biti dodatno komplicirane. Primjerice, ukoliko Engleska ostvari pobjedu nad Slovenijom rezultatom 4:1, gol-razlika između Hrvatske i Slovenije bi bila ista (3:6). Ovakav scenarij dodatno komplicira situaciju jer bi obje reprezentacije imale isti broj bodova i identičnu gol-razliku. U tom slučaju, sljedeći kriterij za prolazak bi bio broj žutih kartona. Hrvatska je trenutno zaradila sedam žutih kartona, dok Slovenija ima četiri.

Ukoliko Hrvatska čudesno prođe kao trećeplasirana ekipa, susrest će se s prvoplasiranom reprezentacijom iz skupine F, što je trenutno Portugal. Prije posljednjeg kola te skupine, Portugal je na vrhu s šest bodova, dok je Turska na drugom mjestu s tri boda. Portugal je već osigurao prvo mjesto jer je pobijedio Tursku u njihovom međusobnom dvoboju rezultatom 3:0. Za Hrvatsku je bitno da Portugal i Turska pobijede u svojim preostalim utakmicama kako bi se osigurala ta konkretna situacija.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal