psk_2

NAKON 23 GODine

Na Euru napada naslov, ali Perez nema milosti; Real Madrid potvrdio razlaz s kapetanom

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 25.06.2024 15:30
  • Objavljeno 25.06.2024 u 15:30
Bionic
Reading

Nacho Fernandez napušta Real Madrid nakon 23 godine u klubu, potvrdili su iz Madrida. Dosadašnji kapetan, koji je protekle sezone podigao pehare Lige prvaka i La Lige, rastao se s klubom i odlazi u Saudijsku Arabiju

Real Madrid formalizirao je u utorak odlazak svog kapetana Nacha Fernandeza koji putuje u Saudijsku Arabiju nakon 23 godine u klubu i 12 sezona u prvoj momčadi.

U priopćenju za javnost španjolski div 'želi izraziti svoju zahvalnost i naklonost Nachu, jednoj od velikih legendi kluba', s 364 odigrane utakmice u bijelom dresu i 26 osvojenih naslova, uključujući šest Liga prvaka, četiri naslova prvaka Španjolske i dva Kupa kralja.

  • +29
Albanija - Španjolska, EURO 2024., 24.6.2024. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Prema španjolskom tisku, Nacho je već potpisao na dvije sezone sa saudijskim klubom Al-Qadsiah, koji je nedavno promoviran u saudijsku Pro ligu. No, do službene potvrde transfera još nije došlo.

Stigavši ​​u Real Madrid 2001. s deset godina, središnji branič prošao je sve omladinske kategorije prije nego što je zaigrao u prvoj momčadi tijekom zlatnog razdoblja madridskog kluba (2012.-2024.), gdje je igrao uz Cristiana Ronalda, Karima Benzemu, Luku Modrića i Sergia Ramosa.

Klub napušta kao kapetan koji je prošlog svibnja podigao 36. naslov španjolskog prvaka i 15. Ligu prvaka u povijesti Madrida.

'Od svog dolaska u naš trening centar, Nacho je uvijek bio primjer napretka za sve i dobio je naklonost, priznanje i divljenje svih madridista. Real Madrid je i uvijek će biti njegov dom', rekao je predsjednik Real Madrida Florentino Pérez.

sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal