psk_2

ANKETA TPORTALA

Pitamo vas; je li Zlatko Dalić trener s kojim Hrvatska može stvoriti novu veliku generaciju?

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 25.06.2024 13:33
  • Objavljeno 25.06.2024 u 13:33
Bionic
Reading

Hrvatsku samo luda sreća vodi u osminu finala na europskoj smotri u Njemačkoj. Je li vrijeme za promjene u reprezentaciji ili ne?

Hrvatska je na korak do ispadanja s Europskog prvenstva u Njemačkoj već nakon grupne faze. Sinoć je odigrala 1:1 protiv Italije i sada mora čekati povoljan razvoj u čak četiri utakmice kako bi se probila među 16 najboljih reprezentacija.

Šanse za prolaz su minimalne. Od prije je poznato kako reprezentativci moraju čekati rasplet po skupinama. Danas (utorak) će pratiti rasplet u skupini C, a ako im se tamo poklope rezultati moraju pričekati i srijedu navečer te potpuni rasplet u grupi F. Od šest trećeplasiranih reprezentacija dalje idu četiri.

Zlatko Dalić je nakon dramatičnog susreta protiv Azzurra preuzeo odgovornost na sebe; uostalom, primarni cilj (prolazak skupine) gotovo sigurno nije ostvaren, a nitko ne može biti zadovoljan sa samo dva boda u tri utakmice u grupi.

Smatrate li da je prošlo Dalićevo vrijeme na izborničkoj klupi? Reprezentaciju predvodi od 2017. i u posljednjih sedam godina izborio je finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, finale Lige nacija u Nizozemskoj te treće mjesto na Mundijalu u Katru.

To ga čini daleko najuspješnijim izbornikom otkako Hrvatska samostalno nastupa i to mu nitko nikada neće moći oduzeti. Mislite li da je došao kraj ciklusa i reprezentacija mora tražiti nova rješenja ili je Dalić i dalje pravi čovjek za stvaranje jedne nove generacije?

sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal