ATP cincinnati

Najbolja tenisačica svijeta ispala u polufinalu; protivnici je trebalo čak 10 meč lopti!

18.08.2024 u 19:51

Bionic
Reading

Treća tenisačica svijeta Bjeloruskinja Arina Sabaljenka prva je finalistica WTA 1000 turnira u Cincinnatiju, a u nedjeljnom polufinalu je svladala najbolju igračicu svijeta, Poljakinju Igu Šwiatek sa 6-3, 6-3 nakon jedog sata i 47 minuta borbe.

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj, a 26-godišnja Bjeloruskinja je ostvarila četvrtu pobjedu, prvu u ovoj godini, u kojoj ju je Šwiatek svladala u finalima WTA 1000 turnira u Madridu i Rimu.

Ovo je ujedno prvi put da je Sabaljenka uspjela pobijediti Šwiatek u dva seta.

Za prvi set je presudan bio 'break' Bjeloruskinje za 4-2, a u drugom setu je Sabaljenka imala niz od pet gemova kojim je došla do vodstva 5-1. Tu je malo zakomplicirala put prema pobjedi, jer je u sedmom gemu, na servis 23-godišnje Poljakinje, propustila čak sedam meč-lopti te još dvije u osmom gemu, kad je servirala za pobjedu.

Šwiatek je u devetom gemu imala priliku doći na samo gem zaostatka, ali je od 40-30 izgubila tri poena zaredom.

Sabaljenka je iskoristila svoju desetu meč-loptu u prvi put u karijeri došla do finala u Cincinnatiju. Tamo čeka pobjednicu drugog polufinalnog dvoboja, u kojem će igrati Amerikanka Jessica Pegula (WTA - 6.) i Španjolka Paula Badosa (WTA - 37.).