Što imaju protiv njega

Najbolji igrač BiH Nurkić izgubio živce zbog izbora YU Dream Teama, a razlog je jedan igrač: Tko je klaun koji je sastavio ovu momčad?

13.05.2020 u 09:10

Bionic
Reading

U vrijeme dok sva najpoznatija sportska borilišta miruju često se pojavljuju razne ankete pa je tako španjolski list Marca sastavio tzv. jugoslavenski košarkaški Dream Team u kojem su svoje mjesto našla i dva Hrvata, Bojan Bogdanović i Dario Šarić

Naravno, izbor je odmah izazvao polemike i razne reakcije. Naime, na popisu dvanaest trenutačno najboljih košarkaša s prostora bivše Jugoslavije nije se našao Crnogorac Nikola Vučević, zvijezda Orland Magica koji je u veljači upisao svoj prvi nastup na All-Staru. Zvuči pomalo nevjerojatno da su analitičari Marce zaboravili uvrstiti Vučevića koji ove sezone ima prosjek od 19,5 koševa i 11 skokova po utakmici.

No, isto tako na popisu tzv. Dream Team nije se našao niti BiH centar Jusuf Nurkić, nekadašnji igrač Cedevite, koji je cijelu sezonu propustio zbog teške ozljede (lom noge), ali činjenica jest kako je do te ozljede igrao sjajno za Portland u kojem je bio jedan od najboljih igrača. Neke njegove utakmice ušle su čak i u povijesne NBA knjige...

No, u obzir su uzete i osvojene medalje te uspjeh kluba pa su tako u ovaj pomalo šaren sastav na pozciju centra izabrani Boban Marjanović, Nikola Milutinov i Bojan Dubljević što je mnoge iznenadilo. Po tom kriteriju trebalo je biti mjesta i za mladog Hrvata Ivicu Zupca koji je standardan u prvoj petorci LA Clippersa, momčadi koja se bori za NBA titulu.

Očekivano, ubrzo se putem društvenih mreža oglasio jedan od spomenutih:

'Brate, razumijem zašto ja nisam unutra, ali što imaju protiv tebe? Marca, samo nam recite tko je novinar klaun koji zna bolje, koji je sastavio ovu momčad', napisao je Nurkić čime je izazvao puno reakcija.

Njegova poruka brzo se proširila jer zaista zvuči nevjerojatno da igrač koji je uspio doći do All-Star nastupa, što primjerice niti jedan igrač iz Hrvatske još nije uspio (Dražen Petrović i Toni Kukoč bili su najbliže), nije uvršten na popis trenutačno najbolji ex-YU igrača.

Podsjetimo, Marca je uz popis igrača u članak krenula upitom : Koliko bi daleko košarkaška reprezentacija Jugoslavije otišla da ta država postoji još uvijek?

Posebno mjesto posvetili su u toj momčadi Slovencu Luki Dončiću za kojeg su napisali:

'Njegovi talent, kvaliteta i svestranost čine ga igračem koji pokriva bilo koju od vanjskih pozicija jer njegov napadački arsenal je nezaustavljiv, kao što to vrlo dobro znaju svi koji se nađu na suprotnoj strani.'

U sastavu su se tako našli:

  • Bekovi: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Goran Dragić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović
  • Krila: Luka Dončić, Nemanja Bjelica, Dario Šarić
  • Centri: Nikola Jokić, Boban Marjanović, Nikola Milutinov, Bojan Dubljević