SUPERSPORT HNL - 3. KOLO

Nakon euro-blamaže, pred Hajdukom, Rijekom i Osijekom teški ispiti; evo gdje ih gledati

18.08.2024 u 08:44

Bionic
Reading

Ove nedjelje igraju se posljednje tri utakmice 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a u središtu pozornosti su klubovi koji su ovog tjedna stradali u europskim natjecanjima. Zato se i postavlja pitanje mogu li njihovi suparnici, Varaždin na Poljudu kod Hajduka, Istra na Rujevici kod Rijeke ili Gorica kao domaćin Osijeku, dodatno im zagorčati život

HAJDUK - VARAŽDIN (18.50 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Razlaz s Ivanom Perišićem, poraz od Ružomberoka i ispadanje iz europskih natjecanja, spoznaja da je blagajna prazna i da se nema za pojačanja, navukli su mnoštvo sumnji nad Hajduk, čiji su navijači i ove sezone doživjeli mnoge šokove taman do Velike Gospe.

No, trener Gattuso uvjerava da može podići svlačionicu, a prvi test bit će mu već današnja utakmica protiv Varaždina.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Nije bitno hoćemo li igrati lijepo ili ružno, bitno je osvojiti tri boda. Samo to me zanima. Ovo je za nas ključna utakmica. U proteklih tjedan dana doživjeli smo dva teška udarca. Moramo biti jaki, ne smijemo upasti u depresiju. Važan je ponos i glava. U nogometu nema prokletstva, nagradit će se naš rad. To sam rekao i momcima u svlačionici iza utakmice'.

Svoju priliku u toj utakmici vide i gosti, a potvrđuju to i riječi trenera Nikole Šafarića.

'Čeka nas zahtjevna utakmica. Vidjeli smo protiv Ružomberoka Hajduk u jednom od boljih izdanja u ovih nekoliko utakmica koliko je do sada odigrano. Na žalost, nisu imali sreće i nesretno su izgubili, iako su bili bolji suparnik. Vidjeli smo neke situacije koje i nas očekuju u nedjelju, vidjeli smo neki model koji nam možda može biti preslika, ali na malo drugačiji način. Znamo na koji ćemo se način pripremati protiv njih, što nas tamo očekuje, od atmosfere, do Hajduka koji je uvijek favorit na domaćem terenu, ali mislim da smo pokazali da imamo načine i model kako ih se može dobiti. Idemo po pozitivan rezultat, nadam se da ćemo kao momčad izgledati dobro, kao i u prošle dvije utakmice, i da nas konačno krene i gol', pojasnio je Šafarić.

Prema riječima Hajdukovog predsjednika kako je Rokas Pukštas u 'izlogu', postoji vjerojatnost da mu je ovo posljednja utakmica na Poljudu.

Hajduk - Ružomberok 0:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX sport

RIJEKA - ISTRA 1961 (21 sat, MAXSport 1, MAXtv)

Rijekin predsjednik Damir Mišković koji dan uoči utakmice kod Elfsborga smijenio je trenera Željka Sopića. No, ta šok-terapija nije donijela ništa posebnog, te je momčad izgubila u Švedskoj. Sada je pred Radomirom Đalovićem 'derby della Učka', a zna se koji je imperativ pred momčadi s Rujevice.

'Čeka nas zahtjevna utakmica protiv suparnika koji igra malo drugačije budući da njihov trener forsira nešto direktniji nogomet. Došli smo kasno iz Švedske, ali pripremit ćemo se za ovu utakmicu. Želio bih pohvaliti moje igrače koji su imali veliku želju igrati, Radeljić i Rukavina su imali visoku temperaturu, Petrovič je riskirao pogoršati ozljedu lože, naš kapetan Smolčić ima veliki problem s mišićem, ali je i on unatoč svemu želio igrati, mi smo odlučili suprotno. Poštujem njihov pristup i svaka im čast. Gledao sam Istru 1961 protiv Dinama i Gorice, imaju trenera koji ima svoj stil, momčad koja se želi nadigravati, koja dobro koristi brzinu prema naprijed. Sigurno imaju svoje prednosti, dolaze sa svojim ambicijama, ali ja očekujem da se mi nametnemo od prve sekunde i da se sve nas pita. Očekujem dobar rezultat i da se na temelju toga dobro spremimo za četvrtak', zaključio je Radomir Đalović.

A evo što je uoči dolaska na Rujevicu rekao trener Istre 1961 Paolo Tramezzani.

'Iza nas je bitan tjedan u kojem smo kvalitetno odradili treninge i puno radili. Pripremali smo se jednako kao što se pripremamo za svaku utakmicu, a danas je pred nama posljednji trening. Što reći o Rijeci, stvarno jak tim, jako lijep stadion, znamo dobro našeg sutrašnjeg protivnika. Igrat ćemo agresivno. Kad se samo braniš, osjeti se i strah, a sutra ne želim da se ičega bojimo, idemo hrabro, igrat ćemo sa srcem. Mogu reći da se veselim povratku na Rujevicu, jedva čekam utakmicu sutra. Jako su dobar tim i volim igrati protiv Rijeke. Moramo biti spremni, odigrati jako svih 90 minuta i preslikati sve ono dobro što radimo na treninzima', poručio je trener Tramezzani.

Elfsborg - Rijeka 2:0 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

GORICA - OSIJEK (21 sat, MAXSport 2, MAXtv)

Osijek je kod Zire u Azerbajdžanu odigrao 2:2, a kako taj rezultat nije odlučio sudionika play-offa Konferencijske lige, o putniku u tu rundu natjecanja odlučivali su udarci s bijele točke. I tu se iskazao vratar domaćih, koji je 'skinuo' čak četiri 11-erca igračima Osijeka.

Uglavnom, igrači slavonskog prvoligaša 'pokisli' su se vratili u grad na Dravi, a da im se to ne bi dogodilo i ove nedjelje, iako je najavljen 'potop epskih razmjera', u Velikoj Gorici moraju dati najbolje od sebe. No, isto će napraviti i domaćini.

'Radi se o izuzetno kvalitetnoj protivniku, iako to nije ista momčad kao ona s Mierezom. Doživjeli su dva poraza unatoč tome što su odigrali dobro obje utakmice, pa i ta europski susret sa Zirom. Mi smo zadovoljni sa zadnjom linijom, ali moramo popraviti napadački dio. Biti konkretniji, brži, a na tome smo radili kroz tjedan tako da vjerujem da ćemo do te utakmice s Osijekom biti pravi i napraviti sve da pobijedimo', kazao je trener Gorice Rajko Vidović.

Današnju utakmicu u Velikoj Gorici od strane Osijeka najavio je kapetan momčadi Vedran Jugović.

'Koliko god nam teško palo ispadanje od Zire, moramo gledati unaprijed jer nas već sutra čeka prvenstveno gostovanje u Velikoj Gorici. Nismo u sezonu ušli kako smo priželjkivali, u prva dva susreta nismo osvojili ni jedan bod, pa prostora za bilo kakve kalkulacije nemamo. Moramo početi osvajati bodove - odmah i sad. Jasno, prvo treba vidjeti kakva je stiuacija nakon teškog susreta u Bakuu, tko je ozlijeđen, tko je u kakvom psihološkom stanju. Zbrojiti se, stisnuti i pokušati pobijediti Goricu. Ovo je trenutak u kojem mi iskusniji moramo preuzeti odgovornost na sebe i povući cijelu momčad. Postojat će mentalni problem u tom susretu, ali već smo prolazili kroz ovako teške trenutke, pa vjerujem kako ćemo se znati izvući iz njih', kaže Jugović.

Zira - Osijek 2:2 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore