ovo nismo očekivali

Nakon sramotne 'petarde' navijači Olimpije ne staju; rugaju se na društvenim mrežama!

30.08.2024 u 12:23

Bionic
Reading

Olimpija je u Ljubljani deklasirala Rijeku rezultatom 5-0 i osigurala plasman u Konferencijsku ligu. Poraz hrvatskog viceprvaka dodatno su osramotili navijači Rijeke, koji su bakljama napali publiku na stadionu.

Riječani su u povijesno najbližem gostovanju, uz jednu od najmasovnijih podrški navijača, doživjeli težak poraz od 5-0 protiv Olimpije u Ljubljani, čime su se oprostili od Konferencijske lige.

  • +36
Olimpija - Rijeka (29.8.2024.), Konferencijska liga Izvor: Profimedia / Autor: Natasa Kupljenik / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Navijači Rijeke, u nadi da će ponoviti povijesni uspjeh poput onog protiv Stuttgarta prije 11 godina, razgrabili su ulaznice za gostujući sektor. No, njihovi snovi srušeni su već u drugoj minuti utakmice. Osramoćeni na terenu, igrači Rijeke dodatno su potonuli uslijed incidenta s huliganima iz Armade, koji su bakljama napali gledatelje, prisilivši suca Ursa Schnydera da prekine utakmicu u 60. minuti.

Nakon što je policija ispraznila tribinu s Armadom, igrači su se vratili na teren. Kao da poniženje na travnjaku nije bilo dovoljno, Olimpijin administrator na društvenim mrežama dodatno se narugao Riječanima.

Ovo je ozbiljan udarac za Rijeku, koja je ostala bez prijeko potrebnih prihoda od plasmana u Konferencijsku ligu. Osim financijskog gubitka, klub se suočava i s potencijalno teškom kaznom od Uefe zbog divljanja huligana, što dodatno otežava situaciju.

Izvor: tportal.hr / Autor: SofaScore