KRIVCI SU - POJEDINCI

Nakon žestoke kazne Hajduk prodaje ulaznice za Osijek; održan sastanak s vatrogascima i Torcidom

04.10.2018 u 17:03

Bionic
Reading

Hajduk je saznao kaznu za brojne navijačke incidente na derbiju na Poljudu između Hajduka i Dinama, ali će sljedeću utakmicu s Osijekom ipak igrati pred gledateljima. Na Poljudu je održan i sastanak kluba s vatrogascima i Torcidom

Podsjećamo, HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk - Dinamo.

Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona.

Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62 - 68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute.

U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen.

  • +30
Navijači na utakmici Hajduk - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Velik je to i financijski udarac, ali Hajduk je pronašao način kako da pred navijačima odigra jedan derbi, ovoga puta s Osijekom (7. listopada). Naime, kazna stupa na snagu osam dana od primitka pa će prazne tribine zaobići dvoboj s Osječanima, a gledatelja tako neće biti na stadionu protiv Rijeke, Intera, Slaven Belupa i Istre .

Prva prvenstvena utakmica na Poljudu nakon kazne bit će tek 9. veljače protiv Lokomotive!

Inače, na inicijativu Hajduka danas je na Poljudu održan sastanak između predstavnika Javne vatrogasne postrojbe Split, Torcide i HNK Hajduk.

'Zajedničkog smo stava kako su događaji s utakmice Hajduk - Dinamo djelo neodgovornih pojedinaca te da ćemo svi zajedno nastaviti raditi na unaprjeđenju sustava i komunikacije kako se ovakvi ružni incidenti u budućnosti ne bi ponavljali', kazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Jasmin Huljaj te dodao:

'Još jednom želim naglasiti kako Klub suosjeća s ozlijeđenim vatrogascem te njemu i njegovoj obitelji stojimo na raspolaganju.'

  • +23
Hajduk - Dinamo, 9. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk – Dinamo 0:0, 9. kolo 2018./19. (sažetak) Izvor: Društvene mreže