nije se suzdržavao

Naletilić bez dlake na jeziku: Pukštas nije reprezentativac, ne igra u Dinamu niti bi mogao

02.09.2024 u 21:52

Bionic
Reading

Marko Naletilić (51) više od tri desetljeća aktivno djeluje u svijetu nogometnog menadžmenta. U ovu branšu ušao je pod mentorstvom svog oca Predraga, koji je tijekom 1990-ih bio vrlo utjecajan na talijanskom nogometnom tržištu.

Danas, Marko je jedan od najcjenjenijih hrvatskih menadžera, zadužen za karijere brojnih nogometaša, kako domaćih, tako i međunarodnih.

Među njegovim mnogobrojnim priznanjima posebno se izdvaja nagrada Premio Maurizio Maestrelli, koju je osvojio 2018. godine kao najbolji menadžer u Italiji. Na listi igrača koje zastupa, najveća zvijezda je Wesley Fofana, koji trenutno igra za Chelsea. Također, zastupa i nekoliko prominentnih hrvatskih nogometaša, uključujući Maria Pašalića (Atalanta) i Luku Ivanušeca (Feyenoord). U razgovoru za Index komentirao je trenutnu situaciju na tržištu, s posebnim fokusom na SuperSport HNL.

Prvotno se osvrnuo na Dinamo i europski uspjeh:

'Dinamo je sjajno započeo sezonu, izborivši plasman u Ligu prvaka, a dojam koji ostavlja na početku sezone izuzetno je pozitivan. Trenerski rad Sergeja Jakirovića jasno se vidi u igri momčadi, što dodatno potvrđuje kako klub ide u pravom smjeru. Prijelazni rok bio je vrlo uspješan, jer su uspjeli zadržati ključne igrače poput Martina Baturine i Petra Sučića. Odluka da ih zadrže, pogotovo nakon ulaska u Ligu prvaka, pokazala se potpuno opravdanom.

Novi format Lige prvaka je vrlo zanimljiv, pruža priliku za igranje protiv jakih i slabijih protivnika, što bi moglo dodatno povećati vrijednost Dinamovih igrača na tržištu. Dinamo, s ovim postignućem, trebao bi osigurati dominaciju u domaćem prvenstvu, a prijelazni rok je dodatno učvrstio njihov kadar. Igrači poput Kolumbijca Juana Cordobe i Ronaëla Pierre-Gabriela već pokazuju da su vrhunska pojačanja, dok Samy Mmaee potvrđuje svoju kvalitetu.

Iako su napadači Sandro Kulenović i Bruno Petković u sjajnoj formi, Dinamu bi još jedan napadač, koji može napadati dubinu i tražiti prostor, dao dodatnu dimenziju i zaokružio priču. Sve u svemu, Dinamo je ove sezone odlično posložen u svim linijama i ima potencijal za velike stvari, kako u domaćem prvenstvu tako i u Europi.'

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Onda je uslijedio razgovor oko situacije s Pukštasom i užurbanom prodajom koja se naposlijetku nije ostvarila iako ju je predsjednik Hajduka najavio:

'To je jedna izjava za koju se lako uhvatiti i kritizirati. Naravno da to nije uobičajen pa niti dobar način komunikacije, ali nije to nešto na što se treba fokusirati. Nije to razlog zašto se Rokas Pukštas nije prodao.

On nije ostao u Hajduku radi te izjave, nema to toliki utjecaj. Kad neki klub odredi da te treba, trener i sportski direktor te žele, oni uopće ne razmišljaju o tim stvarima. Pokušavaju dogovoriti posao i daju maksimum od svog budžeta da dovedu tog igrača.

Meni se Pukštas jako sviđa, ima velik potencijal, ali ima i jako lošu sezonu iza sebe, kao i cijela momčad. Treba stvari realno gledati. Iako mi se sviđa, on nije reprezentativac, ne igra u Dinamu niti bi mogao igrati da je u formi kakvu je pokazivao prošle sezone.

To je osnovni i vrlo jednostavan razlog zašto Hajduk za njega nije dobio ponudu koja bi zadovoljila njega i klub. Jedna izjava predsjednika, koliko god bila neispravan način komunikacije, nije determinirala Hajdukovu poziciju na tržištu. Tu izjavu su kod nas svi čuli, ali ako klub želi igrača, to nema veze ni sa čim.'

  • +29
Hajduk - Osijek (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic