kaos u kolumbiji

Natjerali su ih da odigraju utakmicu iako su imali tek sedmoricu igrača na terenu, ali mnogi su se primili za glavu kada su vidjeli konačni rezultat

12.04.2021 u 13:09

Bionic
Reading

Neobičnu utakmicu vidjeli su gledatelji ove nedjelje u kolumbijskoj prvoj ligi. Naime, klub Aguilas Doradas svoju je utakmicu započeo sa sedmoricom igrača, jer svi ostali su pozitivni na koronavirus

Pandemija koronavirusa nikako da prestane. A zbog tog se problema diljem svijeta sportske priredbe ne održavaju prema uobičajenim pravilima.

Pa je tako ove nedjelje, u najvišem rangu kolumbijskog nogometa, odigrana nevjerojatna utakmica. Domaći Aguilas Doradas, koji se nalazi pri dnu tablice, dočekao je Boyacu Chico, trenutno tek koje mjesto bolje ranigrani klub.

Domaćini su tražili odgodu utakmice zbog 18 slučajeva zaraze u klubu, od čega 14 nogometaša, no vodstvo lige natjeralo ih je da odrade utakmicu. Zbog toga je domaćin na teren izašao s tek sedmoricom igrača, taman koliko je potrebno za legitimni početak okršaja.

Uoči utakmice sedmorica veličanstvenih na teren su izašla držeći poruku 'Život na prvom mjestu'.

Da stvar bude dovedena do apsurda, rezervni golman Juan David Valencia igrao je stopera. I tako su njih sedmorica ušli u legendu. Na društvenim se mrežama već nakon prvih 45 minuta proširila vijest o tim herojima.

Čak 57 minuta utakmice uspjeli su sačuvati mrežu, a onda su gosti s čak četiri igrača više zabili tri pogotka. Od kojih je treći realiziran s 11 metara.

No u 79. minuti utakmica je prekinuta, jer ozlijedio se je jedan domaći igrač, što je značilo da domaćin više nema potrebnih sedam igrača na terenu i sudac je označio kraj dvoboja.