TOLIKO DOBAR

NBA draft: Mario Hezonja izabran peti!

26.06.2015 u 08:45

Bionic
Reading

Niti dva dana nakon što je s Barcelonom završio sezonu bez trofeja Mario Hezonja saznao je ime NBA kluba koji na njega polaže prava u budućnosti

Dubrovčanin Mario Hezonja (20) noćas je postao peti 'pick' NBA drafta, a uzeli su ga Orlando Magic. Baš kao i nedavno (12. pick) Darija Šarića kojega su instantno uključili u razmjenu s Philadelphijom.

NBA stručnjaci napominju kako Orlando biranjem Hezonje planira otvoriti vanjsku liniju igračem izvanrednog kretanja i visokog postotka ubačenih trica. Jasno je, žele ga odmah...

'Mislimo da ima veliku ofenzivnu moć i da ujedno može i braniti. Izuzetan je atleta i sjajno se kreće po parketu. Vrlo je samopouzdan i ima predispozicije za ddatan rapidan napredak,' objašnjava izbor generalni menadžer Magica Rob Hennigan.


Hezonja nije skrivao (niti se to u NBA-u smije...) oduševljenje novom sredinom.

'Upoznao sam neke dečke iz Orlanda na ljetnom kampu u Europi i odmah smo uhvatili istu valnu daljinu. Sjajni su i jedva čekam bolje upoznati cijelu radnu zajednicu u klubu. Ne očekujem nikakve probleme po pitanju otkupa Barceloninog ugovora i prelaska u orlando već ovoga ljeta,' kaže Hezonja koji je ovim izborom postao uvjerljivo najuspješniji Hrvat u povijesti NBA drafta.

NBA draft, prvih 10 izbora:

1. Karl-Anthony Towns, center, Minnesota Timberwolves
2. D'Angelo Russell, guard, Los Angeles Lakers
3. Jahlil Okafor, center, Philadelphia 76ers
4. Kristaps Porzingis, forward, New York Knicks
5. Mario Hezonja, guard-forward, Orlando Magic
6. Willie Cauley-Stein, center, Sacramento Kings
7. Emmanuel Mudiay, guard, Denver Nuggets
8. Stanley Johnson, forward, Detroit Pistons
9. Frank Kaminsky, forward-center, Charlotte Hornets
10. Justise Winslow, guard, Miami Heat

U Dubrovčaina bi se Amerikanci mogli instatno 'zaljubiti'