nevjerojatno

Ne piše nam se dobro; Hrvatsku će u četvrtfinalu dočekati tri najjača protivnika...

15.10.2024 u 13:59

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na drugom mjestu svoje skupine uoči utakmice protiv Poljske u četvrtom kolu elitne A Lige nacija, ako zadrži tu poziciju do kraja natjecanja, osigurat će plasman u četvrtfinale.

Plasman u četvrtfinale izborit će pobjednici i drugoplasirane momčadi iz svih skupina elitne razine. Prema trenutnim projekcijama, nositelji bi bili Portugal, Francuska, Njemačka i Španjolska, dok bi ostale ekipe činile Hrvatska, Italija, Nizozemska i Danska.

Hrvatsku u četvrtfinalu čeka iznimno jak protivnik. Utakmice četvrtfinala Lige nacija igrat će se 20. i 25. ožujka 2025. godine, a ako se zadrži trenutačni poredak, Hrvatska neće moći igrati protiv Portugala, jer su u istoj skupini. Međutim, mogući protivnici bit će Francuska, Njemačka ili Španjolska.

  • +29
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Varšava, 14.10.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Među njima se posebno ističe Španjolci koji su postali prvaci Europe ranije ove godine, no i osvajači su prošlogodišnje Lige nacija. Pobjednici četvrtfinala plasirat će se na Final Four, koji će se održati početkom lipnja 2025. godine.