ŠTO ĆE SE DOGODITI?

Neizvjesna budućnost Marka Pjace; evo kakav se crni scenarij sprema za mladog Hrvata

18.12.2018 u 09:37

Bionic
Reading

Marko Pjaca (23) proživljava teške dane u Serie A. Hrvatski napadač oporavio se od teške ozljede koljena, ali staru formu nije vratio

Podsjećamo, Pjaca je slovio za jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa, a u srpnju 2016. potpisao je za Juventus dok je Dinamo dobio čak 23 milijuna eura. No strelovit uspon zaustavila je ozljeda koju je ovaj ofenzivac zadobio u prijateljskom susretu hrvatske reprezentacije protiv Estonije.

Nakon gotovo godinu dana Pjaca se vratio u pogon, a Juventus ga je prvo poslao u Schalke, a zatim u Fiorentinu. No mladi Hrvat nije se nametnuo, a kako piše Gazzetta dello Sport 'viole' se pokušavaju rješiti Pjace ove zime iako su ga dovele na posudbu do ljeta sljedeće godine.

'Fiorentina ga je željela zadržati do ljeta, ali Hrvat jednostavno ne uspijeva pokazati ono zbog čega je doveden. Njegova će posudba klub u ovoj sezoni stajati dva milijuna eura i Fiorentina će se već tijekom praznika sastati s Juventusom kako bi riješila njegov status', piše Gazzetta.

  • +5
Hrvatski nogometaš Marko Pjaca Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ukoliko se Pjaca u siječnu vrati u Torino, najvjerojatnije će opet završiti negdje na posudbi, jer svima je jasno kako u Juventusu ne može očekivati minutažu. Juventus ima već izbalansiranu momčad, strašnu konkurenciju u ofenzivi, a Pjaca je daleko od onih najboljih dana.