jedna briga manje

Nenad Bjelica napokon može odahnuti; sjajni napadač 'modrih' nije teže ozlijeđen, uskoro se vraća na teren

25.10.2019 u 21:36

Bionic
Reading

U utorak nakon utakmice 3. kola Lige prvaka između Dinama i Šahtara u Harkivu vijesti nisu bile dobre. Domaći golman Andrij Pjatov dobro je 'sredio' Marija Gavranovića. Istina, izborio je Gavro penal iz kojeg je Oršić zabio za vodstvo 2:1, ali napadač Dinama morao je napustiti igru, a nakon utakmice nije mogao samostalno hodati...

Dani Olmo je u toj 58. minuti izvodio korner za Dinamo, u šesnaestercu Šahtara bila je poprilična gužva, a onda je na scenu stupio Pjatov. Suludim je, hrvačkim zahvatom s obje ruke s leđa, srušio Marija Gavranovića. Sudac Antonio Mateu Lahoz odmah je prekinuo utakmicu jer je Gavranović ostao ležati na travnjaku previjajući se od bolova.

Lahoz je nakon konzultacije VAR-a pokazao na penal za Dinamo te je Pjatova 'počastio' žutim kartonom, a sigurni je realizator za vodstvo 'modrih' 2:1 bio Mislav Oršić.

Deblji kraj u tom srazu s golmanom Šahtara izvukao je Gavranović, lijeva noga napadača Dinama ostala je u 'u škarama', a onda je Pjatov još i pao na njega. Gavranović je morao napustiti igru, a nakon utakmice doslovno nije mogao samostalno hodati, suigrači su mu morali pomoći da uopće uđe u autobus koji ih je vozio u hotel. Nije izgledalo dobro, nimalo.

  • +13
Pjatov ruši Gavranovića; Šahtar - Dinamo 2:2, Liga prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Pjatov mu je baš pao cijelom težinom na nogu, iskrenuo je zglob. Ali vjerujem da neće biti ništa ozbiljno', pojasnio je trener Dinama Nenad Bjelica nakon utakmice.

Svi su na Maksimiru dva dana strahovali, Gavranović je odmah po povratku u Zagreb obavio sve pretrage, čekali su se liječnički nalazi...

Srećom, pokazalo se kako ništa nije slomljeno, radi se o istegnuću tetive skočnog zgloba. Slične ozljede muče i kapetana Arijana Ademija i prvog strijelca 'modrih' Brunu Petkovića. Ah, ti nesretni zglobovi...

  • +39
Šahtar - Dinamo, 3. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

Ademi i Petković svoje su ozljede uspjeli sanirati, a Gavranović bi se treninzima trebao priključiti u subotu. Bude li spreman, trebao bi konkurirati za nedjeljni susret 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Osijeka. No, trener Nenad Bjelica ne želi ništa riskirati te je prvoj momčadi za svaki slučaj priključio Roka Baturinu kako bi popunio eventualnu prazninu u špici napada.