za pamćenje

Nevjerojatan uspon španjolskih rukometaša na EP-u u zadnjih deset godina!

29.01.2018 u 18:41

Bionic
Reading

Španjolska rukometna reprezentacija okrunila je u Zagrebu zlatnom medaljom svoj rezultatski uspon na europskim smotrama koji konstantno traje na posljednjih šest natjecanja...

Španjolska je ove nedjelje nakon dugo vremena slavila svoje rukometaše. Sport koji inače posljednjih godina ne dobiva pretjerano mnogo publiciteta u ovoj sportskoj zemlji zahvaljujući zlatnoj medalji u zagrebačkoj Areni barem nakratko je postao glavna tema medija, a Los Hispanosima su putem društvenih mreža čestitali na trijumfu mnogi velikani poput Ikera Casillasa i Pau Gasola.

  • +14
EP u rukometu: Švedska - Španjolska Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Bila je to prva titula Španjolaca na nekoj od europskih rukometnih smotri, a zanimljivo da je time okončan i pomalo nevjerojatan rezultatski uspon ove izabrane vrste, kad je EP u pitanju.

Naime, prije deset godina u Norveškoj osvojili su na EP-u deveto mjesto, da bi dvije godine kasnije u Austriji bili šesti, a 2012. godine u Srbiji osvojili su četvrto mjesto. Na zadnja tri prvenstva okitili su se medaljama: u Danskoj broncom, u Poljskoj srebrom i sada u Hrvatskoj zlatom, zahvaljujući trijumfu preokretom u finalu protiv Švedske u zagrebačkoj Areni.

'Ovo je teško opisati. Konačno da je trud nagrađen. Bio je to plod rada svih u ekipi i onih oko nje. Svi smo to zaslužili,' naglasio je nakon titule kapetan Raul Entrerrios kojeg španjolski mediji posebno veličaju zbog važne uloge u ključnim susretima.

Španjolskoj je ovo europsko zlato treća velika titula, a ima još i dva zlata sa svjetskih rukometnih smotri, 2005. i 2013. godine.