nije mu lako

Niko Sigur otputovao preko pola svijeta pa ostao šokiran; nije dobio ni minute

16.10.2024 u 15:47

Bionic
Reading

Niko Kristian Sigur, 20-godišnji defenzivac Hajduka i bivši U-21 reprezentativac Hrvatske, odlučio je prije dva mjeseca ubuduće igrati za Kanadu, svoju zemlju rođenja

Iako je prošlog ljeta nastupao za Hrvatsku na Europskom prvenstvu U-21 reprezentacija, Sigur nije dobio priliku za nastup u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske. Nakon što je zaradio pretpoziv Zlatka Dalića za Euro u Njemačkoj, činilo se da je na korak od ozbiljnog poziva. No, nakon devet nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske, uključujući posljednji meč protiv Irske u lipnju, Sigur je odlučio promijeniti nogometno državljanstvo.

Hrvatski nogometni savez (HNS) potvrdio je njegovu odluku:

'Niko Kristian Sigur odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te u budućnosti predstavljati Kanadu, zemlju u kojoj je rođen i proveo djetinjstvo.'

Sigur je ubrzo dobio poziv izbornika Kanade Jesseja Marscha za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a, ali u tom susretu nije zaigrao, iako je Kanada ostvarila povijesnu pobjedu 2:1.

Njegov debi u kanadskom dresu uslijedio je tek u rujnu protiv Meksika, dok je u nedavnoj utakmici protiv Paname, iako ponovno pozvan, ostao na klupi. Unatoč dugom putovanju iz Splita u Toronto, Sigur nije dobio priliku zaigrati, a sada se vraća u Hrvatsku bez minute na terenu u listopadskom terminu.