ovo nismo očekivali

Gary Neville nije zadovoljan novim engleskim izbornikom: 'Mislim da sami sebi štetimo'

16.10.2024 u 15:14

Bionic
Reading

Nedavno je iznio kritičko mišljenje o stanju engleskog treniranja, istaknuvši kako engleski treneri nisu dovoljno cijenjeni u Europi.

Osvrnuvši se na imenovanje Thomasa Tuchela, Neville je naglasio kako engleski treneri često ostaju u sjeni, dok druge europske zemlje više ulažu u razvoj svojih stručnjaka.

'Mislim da sami sebi štetimo. U zaostatku smo što se tiče treniranja. Engleski režim ima jednu od najgorih reputacija u Europi – nemamo jasan identitet i nismo izgradili stil koji je jedinstven za nas.

'Vidjeli smo trenere iz cijele Europe kako dolaze u Premier ligu i unose svoje stilove u našu igru, a mi smo ih kopirali, ali po mom mišljenju moramo izgraditi identitet i pustiti engleskim trenerima da napreduju.'

Gary Neville komentirao je nedavno imenovanje Thomasa Tuchela, ističući kako to izgleda više kao instinktivna nego strateška odluka u svjetlu događaja proteklih tjedana.

'Thomas Tuchel bio je dostupan mjesecima, pa nije bilo potrebe imenovati privremenog trenera ako su ga već htjeli. Ova odluka mi djeluje kao nešto što je doneseno nedavno', rekao je Neville.

  • +15
Engleska - Grčka, Liga nacija, 10.10.2024. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Dodao je kako Tuchela ne treba kritizirati zbog preuzimanja ovog posla jer je sjajan trener te će raditi s talentiranom grupom igrača.

'Mislim da će mu svi u našoj zemlji, uključujući i mene, poželjeti sve najbolje i nadati se da može donijeti trofeje. Međutim, postoji nekoliko ozbiljnih pitanja na koja FA treba odgovoriti u vezi s engleskim treniranjem.'

Neville je dalje istaknuo da engleski nogomet sam sebe dovodi u nepovoljan položaj time što prihvaća ideju da je Thomas Tuchel bolji od bilo kojeg engleskog trenera.

'Uz uspjehe engleskih trenera poput Eddieja Howea u Newcastleu i Grahama Pottera, mislim da imamo izvanredne stručnjake koji su mogli biti imenovani, a da su Englezi.'