ZAOKRET

Ništa od najavljivane velike promjene u HNL-u: Ne znam tko je plasirao tu informaciju

30.06.2024 u 11:37

Bionic
Reading

Najavljivano pravilo o povratku doigravanja za ulazak u SuperSport HNL ipak se neće promijeniti, kazao je predsjednik Gorice Nenad Črnko

Izgleda da neće biti ništa od najavljivane promjene pravila oko ulaska klubova iz drugog ranga u SuperSport HNL. Naime, prije mjesec dana pojavila se informacija kako će se vratiti doigravanje između devetoplasirana momčad prve lige i viceprvaka Prve NL.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Doigravanje je ukinuto od 2020./21. nakon što se nikada nije dogodilo da je klub iz nižeg ranga pobijedio onog iz višeg. Najavljivano vraćanje doigravanja trebalo se dogoditi sljedeće sezone, ali je član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Gorice Nenad Črnko to opovrgnuo:

'Ne znam tko je plasirao informaciju da se pravilo vratilo, sustav natjecanja postoji do sezone 2026./27. Ostaje i dalje sustav natjecanja kakav je bio, bit će i sljedeće sezone. Da bi se promijenilo, danas bismo trebali imati hitnu sjednicu Izvršnog odbora da bismo promijenili pravilo za iduću sezonu. Odmah mogu reći da i za sezonu 2025./26. ostaje da samo zadnji ispada. Nije naša stvar što je netko plasirao informaciju da se pravilo mijenja', kazao je u emisiji Sport nedjeljom.