spasio ga je david alaba

Nogometaš na Instagramu objavio da odlazi iz Rijeke pa otkrio kakvu životnu dramu prolazi

07.09.2024 u 13:40

Bionic
Reading

Krajem kolovoza 2022. godine Marco Djuričin (31) potpisao je za Rijeku. Stasiti je napadač na Rujevicu stigao iz redova Austrije Beč, a do tada je među ostalim branio boje Herthe, Strum Graza, RB Salzburga, Ferencvaroša i Grasshoppersa. No, u Rijeci se nije dugo zadržao

Odigrao je Marco Djuričin (31) samo 185 minuta za Rijeku u ukupno pet nastupa pa je u ljeto 2023. godine otišao na posudbu u Spartak Trnava.

Austrijski napadač hrvatskih korijena sad je na Instagramu objavio kako i službeno odlazi iz Rijeke.

'Jučer sam raskinuo ugovor s Rijekom. Sretno u ostatku sezone i sve najbolje', napisao je Djuričin na Instagramu.

No, potom je otkrivena i životna drama koju Djuričin prolazi posljednjih šest mjeseci.

'Nisam se osjećao fit, nikada nisam mogao dati 100 posto. Dijagnoza - upala srčanog mišića koju sam nosio sa sobom još od veljače dok sam igrao za Spartak iz Trnave. Međutim, upala nije bila vidljiva na magnetskoj rezonanciji u Austriji', otkriva Djuričin koji je odmah zatražio pomoć od svog prijatelja Davida Alabe s kojim se poznaje od djetinjstva i zajedno su igrali u austrijskim omladinskim reprezentacijama:

'On se odmah pobrinuo za to i brzo mi organizirao pregled kod Bayernova specijalista za srce, dr. Rolanda Schmidta. Vječno sam zahvalan Davidu na tome! Srećom, problem je prepoznat u Münchenu. Nije mi bilo dopušteno baviti se nikakvim sportom šest mjeseci! Kada ste profesionalac već 14 godina i odjednom nema nikakve aktivnosti, to je nevjerojatno teško za psihu. Nije bilo lako razdoblje...'

Srećom, sad je sve u najboljem redu i Djuričin planira nastaviti karijeru...

'Potpuno sam se oporavio i presretan sam! Vratio sam se treninzima, sjajan je to i vrlo oslobađajući osjećaj', kazao je Djuričin i potvrdio kako više nije igrač Rijeke:

'Planiraju s drugim napadačima, a povratak u Austriju je sasvim moguć... U nogometu nikad ne znaš...'